PUN ŽDRIJEB

Pozivnice našima, šest Hrvata u Umagu

20.07.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Pozivnice za 22. ATP Studena Croatia Open (od 21. do 31. srpnja) dobili su mladi hrvatski tenisač u usponu Antonio Veić te najbolji hrvatski juniori Mate Pavić i Mate Delić

Oni će se tako pridružiti već sada vrlo snažnoj hrvatskoj ekipi u Umagu, koju čine najbolji hrvatski tenisači Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig.

'Odlukom da se pozivnice dodijele Veiću, Paviću i Deliću nastavljena je tradicija umaškog turnira koji je uvijek davao priliku najvećim teniskim nadama', ističe Vanja Božičković, direktor 22. ATP Studena Croatia Opena. Upravo su Ivan Ljubičić i Marin Čilić svojedobno u Umagu dobili pozivnice kao juniori.

Antonio Veić ove je godine priredio senzaciju na Roland Garrosu, gdje se iz kvalifikacija probio do trećeg kola, u kojem ga je zaustavio tada najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal.

Imenjaci i vršnjaci, 18-godišnjaci Mate Pavić i Mate Delić najbolji su hrvatski juniori s visokim rangom među najboljim svjetskim juniorima. Pavić je aktualni wimbledonski pobjednik u parovima, zajedno s Britancem Georgeom Morganom, a u pojedinačnoj konkurenciji probio se do četvrtfinala Wimbledona. Delić je na ovogodišnjem Roland Garrosu došao do polufinala juniorskog turnira.

Paviću i Deliću je ovo zadnja juniorska godina, a svojim su uspjesima potvrdili da su budućnost hrvatskog i svjetskog tenisa.

Umaški je turnir službeno će biti otvoren spektakularnim koncertom slavne španjolske operne dive Monserrat Caballe, koja će na stadionu Stella Maris pjevati u subotu, 23. srpnja.