16 OZLIJEĐENIH

Požar uništio slavlje senzacije Formule 1

13.05.2012 u 20:41

Bionic
Reading

Vatreno je u nedjelju bilo u garaži Williamsa na Velikoj nagradi Španjolske u Formuli 1. Ne samo zbog senzacionalne pobjede Pastora Maldonada, već i zbog požara koji je izbio nekoliko sati nakon utrke

S malenim nećakom na rukama, koji se nije mogao kretati sam zbog poveza preko noge, uslikan je Pastor Maldonado kako trči iz Williamsove garaže i oblaka gustog dima koji ju je prožeo.

Dogodilo se to nedugo nakon velike pobjede britanske momčadi u Formuli 1 na Velikoj nagradi Španjolske u Barceloni. Iznenadna eksplozija na jednom od bolida parkiranih u garaži u konačnici je ozlijedila čak 16 osoba, stim da je jedna helikopterom prebačena u bolnicu s teškim opeklinama, priopćili su organizatori.

'Požar je zahvatio prostor naše garaže nakon utrke. Eksplodirao je spremnik s gorivom,' objavili su iz Williamsove momčadi dodavši.

'Ozlijeđene su četiri osobe iz naše momčadi. Tri su i dalje smještene u bolnici. S vatrogascima i policijom trenutačno smo u procesu utvrđivanja uzroka nesreće.'

Nije poznato tko sve još stradao pri eksploziji ili gašenju požara. Ozljede četiriju svojih djelatnika prijavili su iz Caterhama.

Eksplozija i vatra ostavila je tako sjenu nad emotivnom i dramatičnom pobjedom momčadi Sir Franka Williamsa, koju joj je nakon osam godina posta donio venezuelski pilot Pastor Maldonado.