BILIĆ SE SJETIO JERKA

Povratnik Leko: Trebamo iskoristiti tursku neslogu

06.11.2011 u 19:00

Bionic
Reading

Okupljanjem u Zagrebu te transferom u stalnu bazu u Čatežu hrvatska nogometna reprezentacija započela je mini-ciklus u kojem će dva puta igrati s Turskom te pokušati izboriti plasman na Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini

Iako se Slaven Bilić uoči vikenda molio da posljednje ligaško kolo prođe bez ozljeda, njegove molbe nisu uslišane te je u subotu ostao bez Šime Vrsaljka. Zato se izbornik Bilić za dva ogleda dodatnih kvalifikacija sjetio iskusnog Jerka Leke, kojeg u reprezentativnom kadru nije bilo već dvije godine.

'Da, nije me bilo od dvoboja s Kazahstanom. Iskreno, poziv me je iznenadio, ali sam mu se i nadao. U zadnje vrijeme igram u dobroj formi, a to je bio i jedan od motiva za dolaskom u Dinamo, da budem bliže reprezentaciji', rekao je Jerko Leko prije ukrcaja u bus.

Bilić je najavio da bi Leku mogao koristiti na desnom boku, to jest na poziciji na kojoj bi igrao i Vrsaljko.

'Znano ime, prekaljeni internacionalac koji je protiv Reala i Lyona igrao na toj poziciji, i to vrlo dobro. Također, Leko nam može pomoći i svojim iskustvom. Iako nam nedostaje više igrača negoli Turcima, u našoj momčadi ima dovoljno kvalitete da prođemo Tursku i plasiramo se na Europsko prvenstvo', pojasnio je izbornik, a Leko se nadovezao.

'Prije Dinama godinu dana bio sam u Turskoj i tamo sam upoznao njihov mentalitet. Fanatični su, borbeni i igraju srcem.'

Ali to ne mora biti prednost?

'Tako je, ovisi o tome kako se utakmica okrene, a ja se nadam da će se okrenuti u našu korist. Također, koliko znam i kako mi javljaju prijatelji, igrači nisu baš u ljubavi s izbornikom Hiddinkom i trebali bismo iskoristiti tu neslogu'.

Osim vaših dobrih igara, je li i to poznavanje Turske razlog zašto vas je Bilić pozvao?

'Nadam se da nije jer o Turskoj smo mogli i telefonski razgovarati', zaključio je zadovoljni Leko.

Bilić je igrače poveo u Sloveniju, ali kadar će se popunjavati do utorka, kada dolazi i posljednji igrač - Schildenfeld.