nakon gotovo pet mjeseci

Povratak europskog nogometa! Evo gdje možete gledati nastupe hrvatskih igrača Brozovića, Brekala, Bartoleca i završnicu Europske lige

05.08.2020 u 10:40

Bionic
Reading

Ove srijede utakmicama Uefine Europske lige na nogometnu se scenu vraćaju i službeni međunarodni dvoboji, a imat ćemo priliku gledati i nekoliko hrvatskih nogometaša

Gotovo pet mjeseci nakon što je pandemija koronavirusa u ožujku zaustavila brojne nogometne lige, pa tako i Uefina natjecanja, ove srijede napokon se vraćaju europski okršaji. A prvi će na teren igrači momčadi koje se natječu u Europskoj ligi.

Doduše, neki će igrati uzvratne dvoboje, a to su utakmice: Wolverhampton - Olympiakos (1:1 u prvoj utakmici), Bayer Leverkusen - Rangers (3:1), Šahtar - Wolfsburg (2:1), Copenhagen - Bašakšehir (0:1), Basel - Eintracht Frankfurt (3:0) i Manchester United - LASK (5:0), dok ćemo preostala dva sudionika četvrtfinala EL-e dobiti iz dvoboja Inter - Getafe i Sevilla - Roma, koji u ožujku nisu ni odigrali prve utakmice. Ta dva okršaja igrat će se na neutralnim terenima u Gelsenkirchenu, odnosno Duisburgu, za razliku od šest uzvrata, koji će se zbog regularnosti natjecanja igrati na stadionima kod domaćina ovih okršaja.

Ove srijede imat ćemo prilike vidjeti i nekoliko hrvatskih igrača, poput Marcela Brozovića u dresu Intera, odnosno dvojca Josip Brekalo - Marin Pongračić u dresu Wolfsburga, te dvojac iz Copenhagena, Karla Bartoleca i Roberta Mudražiju.

S obzirom na rezultate klubova u prvim utakmicama, očekujemo i zanimljive dvoboje, jer Wolfsburg želi i može u Kijevu dostići prednost Šahtara. No, za siguran prolazak, 'zeleni' moraju zabiti najmanje dva gola. Copenhagen pak na svom stadionu želi dostići minimlanu prednost novog turskog prvaka. A najizvjesniju utakmicu gledat ćemo na Old Traffordu jer Manchester United već je u prvoj utakmicu, u Linzu slavio 5:0.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige te okršaje Uefine nogometne Europske lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE

Četvrtak nam pak donosi (jedini) ogled Seville i Rome, te uzvrate između Bayer Leverkusena i Glasgow Rangersa. 'Apotekari' su slavili na gostovanju na Ibroxu, ali sada bi okolnosti mogle ipak biti malo drugačije, jer momčad naših Borne Barišića i Nikole Katića u natjecateljskoj je formi, dok se Nijemci još pripremaju za novu sezonu.

Rezultatski izvjesna mogla bi biti i utakmica Basela i Eintrachta, jer švicarska je momčad s prve utakmice i k tome još gostovanja, kući donijela pobjedu 3:0. Posljednja utakmica rasporeda je okršaj Wolverhamptova i Olympiacosa, u kojoj je sve moguće jer prvi je okršaj završio bez pobjednika 1:1.

  • Šahtar - Wolfsburg (srijeda, 18.55) - Arena Sport 3
  • Copenhagen - Istanbul Bašakšehir (srijeda, 18.55) - Arena Sport 4
  • Inter - Getafe (srijeda, 21 sat) - Arena Sport 3
  • Manchester United - LASK (srijeda, 21 sat) - Arena Sport 1
  • Sevilla - Roma (četvrtak, 18.55) - Arena Sport 3
  • Bayer Leverkusen - Rangers (četvrtak, 18.55) - Arena Sport 1
  • Wolverhampton - Olympiacos (četvrtak, 21 sat) - Arena Sport 3
  • Basel - Eintracht Frankfurt (četvrtak, 21 sat) - Arena Sport 1