PAPE, PA SVI OSTALI

Povijest PSG-a krojili su ovi velikani...

24.10.2012 u 15:59

Bionic
Reading

U izboru France footballa Safet Sušić proglašen je za najboljeg igrača u povijesti Paris Saint Germaina. Osim njega, plavi dres pariškog kluba nosili su velikani poput Leonarda ili Ronaldinha, no oni se nisu dovoljno dugo zadržali u Parizu kako bi ih se moglo smatrati legendama kluba. Pa ipak, postoje neki sjajni igrači koji jesu

Carlos Bianchi, napadač, igrao za PSG od 1977. do 1979.
Reprezentacija: Argentina
U svim sezonama koje je proveo u dresu Pariza, Bianchi je bio najbolji strijelac lige. U 74 utakmice koje je odigrao u dresu pariškog kluba, Bianchi je zabio 64 golova, čime i dalje drži rekord u prosjeku postignutih golova po utakmici u povijesti kluba.

Luis Fernandez, centralni branič/zadnji vezni, igrao za PSG 1978. do 1986.
Reprezentacija: Francuska
Vječiti ljubimac publike, Luis Fernandez oduševljavao je pristupom i zalaganjem kako u utakmicama PSG-a, tako i za reprezentaciju. 1986. podigao je prvu titulu prvaka Francuske kao kapetan kluba, da bi već sezonu poslije otišao u gradski rival Racing.


Joël Bats, golman, igrao za PSG od 1985. do 1992.
Reprezentacija: Francuska
Legendarni golman Pariza i francuske reprezentacije u osamdesetima proslavio je prvi naslov prvaka s PSG-om odmah po dolasku u klub. Ostao je u klubu prvo kao trener golmana, ali je kasnije doživio fijasko kao trener prve momčadi. Danas je trener golmana u Lyonu.

George Weah, napadač, igrao za PSG od 1992. do 1995.
Reprezentacija: Liberija
Najbolji igrač na svijetu 1995, igrao je za PSG u zlatno doba, kada su osvojili naslov prvaka Francuske te došli čak do polufinala Lige prvaka. Tada ih je tek zaustavio Capellov Milan, nakon što su na vrlo uvjerljiv način izbacili u četvrtfinalu Cruijffovu Barcelonu.


Raí, ofenzivni vezni, igrao za PSG od 1993. do 1998.
Reprezentacija: Brazil
Povremeni kapetan brazilske reprezentacije, koji je proslavio 1994. naslov svjetskog prvaka, zajedno s Weahom obilježio je najbolje razdoblje u klupskoj povijesti. Kao vezni igrač bio je vrlo opasan po gol, pa je za PSG postigao čak 51 pogodak.