MOTIVIRANI NURKIĆ

Povijesni uspjeh za BiH košarku; imaju prvog All-Star igrača!

10.02.2015 u 08:49

Bionic
Reading

Jusuf Nurkić, bivši igrač zagrebačke Cedevite, ipak će igrati na All-Star vikendu koji u petak započinje u New Yorku. Naknadno je u uvršten u momčad 'Ostatka svijeta' koji će se svijetu pokazati u petak u dvorani Brooklyn Netsa

Nakon što je novozelandski centar Steven Adams (Oklahoma City Thunder) otpao iz momčadi 20-godišnji Nurkić dobio je pozivnicu organizatora te će se tako priključiti hrvatskom reprezentativcu Bojanu Bogdanoviću, rookieju Brooklyn Netsa.

Tako će Bosna i Hercegovina ipak imati svog predstavnika na All-Staru što je svakako povijesni uspjeh za ovu državu.


Svakako treba reći kako je 213 cm visoki Nurkić bio razočaran što se nakon prvog popisa nije našao u momčadi jer je od odlaska Mozgova u Cleveland (zamjena) igrao više nego dobro. Da je ova vijest dodatno motivirala Nurkića dokaz je i utakmica protiv Oklahoma City Thundera koju su u ponedjeljak navečer Denver Nuggetsi kod kuće izgubili 124:114 (Kevin Durant ubacio je 40 koševa za goste!). Nurkić je odigrao svoju najbolju utakmicu u NBA karijeri; za 34 minute ubacio je 16 koševa (šut 6-10), a uz to je imao 14 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu.