KONJIĆ SE OPET PROPINJE

Potvrđeno: Ferrari kupio dvostrukog prvaka

30.09.2009 u 17:28

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvak u Formuli 1, Španjolac Fernando Alonso (28) od iduće sezone sjedit će za upravljačem Ferrarijeva bolida, potvrdila je talijanska momčad

Alonso je za Ferrari potpisao ugovor na tri godine, a u momčadi će zamjeniti Finca Kimija Raikkonena. Njegovi kolega bit će Felipe Massa i Giancarlo Fisichella. Prema pisanju talijanskih medija, Alonso će po godini zarađivati 25 milijuna eura, čime će postati najbolje plaćeni pilot u F1. Njegovo mjesto u redovima Renaulta trebao bio zauzeti Poljak Robert Kubica, dok se Raikkonen, po svemu sudeći, seli u McLaren.

'Ponosni smo što možemo objaviti da će od iduće sezone za našu momčad voziti jedan od najboljih i najtalentiranijih vozača. Alonso je dva puta bio svjetski prvak što dovoljno govori o njegovim kvalitetama', kazao je jedan od Ferrarijevih čelnika, Stefano Domenicali.

Alonso je debitirao u F1 2001. godine u Minardiju, a iduće sezone je preselio u Renault. Prvu Grand Prix pobjedu upisao je 2003. godine u Mađarskoj. Naslove svjetskog prvaka osvojio je 2005. i 2006. godine. Potom je preselio u McLaren, a 2008. godine se vratio u Renault.

Dosad je nastupio na 137 Grand Prix utrka i upisao je 21 pobjedu. Ukupno se 53 puta uspinjao ne jednu od stepenica pobjedničkog postolja.