SLUŽBENO JE!

Potvrđen je novi datum najveće borbe u karijeri Filipa Hrgovića; hrvatski boksač ovu priliku ne smije propustiti

26.07.2022 u 19:55

Bionic
Reading

Službeno je! Filip Hrgović i Zhilei Zhang boksat će 20. kolovoza na velikoj boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji

Radi se o eventu koji predvode Oleksandr Usyk i Anthony Joshua, a Hrgović i Zhang nastupit će na' undercardu'‘. Sve oči boksačke javnosti te večeri bit će uperene prema tome spektaklu i zato će Hrgović također imati priliku pokazati se pred širom publikom, piše Fight Site.

'Sigurno da je dobro da je borba na ‘undercardu‘ Usyk-Joshua, jer to će pratiti cijeli svijet. To je prilika za mene da se pokažem u najboljem svjetlu. To je prilika da me svi vide u akciji', istaknuo je nedavno El Animal‘ za RTL.

Pobjednik meča između Hrgovića i Zhanga puno dobiva. Naime, radi se o svojevrsnom 'title eliminatoru' za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ta titula trenutno je u vlasništvu Oleksandra Usyka koji će ju braniti protiv Joshue, a iste večeri jedan od njih dobit će svog obveznog izazivača.

'Postat ću obvezni izazivač pobjedniku tog meča Usyk-Joshua. Postat ću obvezni izazivač za IBF titulu. Nadam se da ću ubrzo dobiti svoju priliku', dodao je Hrgović koji se naporno priprema za najveći meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Inače, njih dvojica su se trebala boriti u petom mjesecu, ali je smrt Filipova oca utjecala je na pripreme hrvatskog boksača koji je odgodio svoj nastup.