KRIV SAM

Potresi u Meksiku, Tata Martino napustio kormilo reprezentacije. Ovo se nije dogodilo 44 godine

Bionic
Reading

Izbornik meksičke nogometne reprezentacije Gerardo Tata Martino podnio je ostavku na svoju dužnost nakon što nije izborio plasman u osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Katru

Meksiko je u posljednjoj utakmici u skupini C svladao Saudijsku Arabiju sa 2-1, ali je ostao treći u skupini s četiri boda, koliko je sakupila i druga Poljska, ali Poljska je prošla u osminu finala zbog bolje razlike pogodaka. Time je prekinut niz od sedam uzastopnih meksičkih nastupa u osmini finala koji je trajao od 1994. do 2018. godine.

Prije toga Meksiko nije nastupio na SP 1990., a 1986. je kao domaćin i dogurao do četvrtfinala. Nije ga bilo ni 1982. u Španjolskoj pa se tako dogodilo da posljednji puta skupinu nije prošo u Argentini još daleko 1978. godine.

  • +18
SP Katar 2022: Saudijska Arabija - Meksiko, 30.11.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

"Jako smo frustrirani. Nakon prve dvije utakmice ostalo nam je puno toga za napraviti, a ova pobjeda protiv Sudijske Arabije nije nam bila dovoljna. Nismo imali treći gol i danas nam je nedostajalo pažnje otraga i na kraju smo ispali. Mi iskusniji moramo otići iz ove reprezentacije, zadali smo si cilj odigrati petu utakmicu na mundijalu, a nismo stigli ni do četvrte. Za ovu frustraciju i razočaranje koje osjećamo najviše sam ja odgovoran i preuzimam svu odgovornost. Moj je ugovor istekao s posljednjim sučevim zviždukom", kazao je Martino.

Martino je vodio Meksiko od 2019. godine.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal