bez podrške u rimu

Potpuno neočekivan potez čelnika Engleskog nogometnog saveza, a zna se i razlog; nakon ove vijesti navijačima ništa nije jasno

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 30.06.2021 15:32
  • Objavljeno 30.06.2021 u 15:32
Bionic
Reading

Engleski nogometni savez (FA) je u utorak obavio da odustaje od 2.500 ulaznica na koje ima pravo za utakmicu četvrtfinala EURA koja se igra u subotu u Rimu i pozvao je engleske navijače da ne idu u Italiju. To je, obzirom na euforiju nakon pobjede nad Njemačkom, potpuno neočekivan potez

"Molimo vas da primite na znanje da FA neće prodati ni jednu ulaznicu preko službene agencije za putovanje engleskih navijača za utakmicu četvrtfinala zbog ograničenja koja su na snazi u Italiji i Velikoj Britaniji", stoji u poruci Saveza.

FA ima pravo na 16 posto od 16.000 mjesta na rimskom stadionu Stadio Olimpico za utakmicu četvrtfinala protiv Ukrajine, što je 2.560 ulaznica.

Te bi ulaznce trebale biti prodavane preko uobičajenih kanala distribucije.

Međutim, ako neki engleski navijač želi gledati utakmicu četvrtfinala protiv Ukrajine u Rimu, mora provesti pet dana u karanteni u Italiji, a susret se igra za tri dana, te na povratku na britanski teritorij mora biti u izolaciji još deset dana.

FA je međutim dodao da će "raditi zajedno s UEFA-om i britanskom ambasadom u Italiji kako bi se olakšala prodaja što većeg broja ulaznica engleskim državljanima u Italiji".

I dok ih je u osmini finala protiv Njemačke (2-) podržavalo 40.000 njihovih navijača, Englezi će igrati protiv Ukrajine bez svojih navijača.

U slučaju pobjede, Engleska se u polufinalu vraća na Wembley gdje će igrati protiv pobjednika susreta između Danske i Češke.

  • +9
Engleska - Njemačka, osmina finala, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Matt Childs / POOL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal