kraj karijere?

Potjerali ga usred sezone iz Formule 1: Odluka koja se zapravo očekivala!

11.10.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Jolyon Palmer neće po dobrome pamtiti 2017. godinu u kojoj nije briljirao za volanom svog F1 bolida, a Renault se odlučio zamijeniti ga Carlosom Sainzom na posljednje četiri utrke sezone...

Britanski 26-godišnji vozač vozio je iznimno slabo većim dijelom sezone, a tek je zablistao u Singapuru osvojenim šestim mjestom, no nije mu to bilo dovoljno da zadrži svoje radno mjesto.

  • +33
Formula 1, VN Japana 2017. Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI

O otkazu Palmeru kružile su glasile već nakon uvodnih nekoliko utrka, a obistinile su se nakon utrke u Japanu kada je Renault odlučio povući k sebi Carosa Sainza, iako je prema dogovoru s Torom Rossom trebao preći u francusku tvorničku momčad tek sljedeće sezone.

Palmer je pritom izvisio i nakon dvije sezone i 35 odrađenih utrka njegova je karijera u Formuli 1 vrlo vjerojatno završena.

'Šteta je što nisam imao priliku završiti sezonu, ali ekipi i Carlosu želim sve najbolje. U Suzuki sam bio fokusiran na svoj zadnji nastup, trebat će mi vremena da shvatim da je sa mnom u Renaultu gotovo, a možda i u Formuli 1,' iskreno je priznao britanski vozač, bivši prvak GP2 serije koji se nije uspio nositi s velikim dečkima u elitnom automobilističkom natjecanju...