KRITIKE SVE ŽEŠĆE

Postao opasnost na stazi i svima je dojadio: Nek' se makne iz Formule 1!

18.07.2017 u 16:29

Bionic
Reading

Nakon što je pomeo Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena u prvom zavoju utrke u Austriji, Danil Kvjat nokautirao je i timskog kolegu Carlosa Sainza u Silverstoneu. Bivši prvak Jacques Villeneuve misli da mu više nije mjesto u Formuli 1, a mnogi se s njim slažu...

Ruski 23-godišnji vozač prošle se godine u Sočiju na prilično glup način zabio u Sebastiana Vettela i zbog toga ga je Red Bull potjerao iz svoje udarne momčadi i zamijenio s Maxom Verstappenom, što se pokazao kao genijalan potez jer je mladi Nizozemac pobijedio već u svom debitantskom nastupu s 'bikovima'.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

Kvjat je pak nakon toga bio potpuno izgubljen na stazi, ali Toro Rosso mu je iznenađujuće produžio ugovor i dao još jednu priliku ove sezone, no skupio je tek 4 boda u 10 utrka, a u posljednje dvije gadno je zabrljao.

Naime, na startu utrke u Austriji u prvom zavoju pomeo je Verstappena i Alonsa, a u prvom krugu utrke u Britaniji prošle nedjelje zakucao se u timskog kolegu Carlosa Sainza koji je bijesan morao odustati.

Danila dijele samo tri kaznena boda od jedne utrke zabrane, a mnogi smatraju da bi trajno trebao napustiti sport, među njima i bivši prvak Formule 1.

'Ne znam što je pokušao. Nije prvi put da je to napravio. Zaslužuje ostati doma, možda je za njega Formula 1 previše brza,' kaže Jacques Villeneuve koji dodaje:

'To što krivi drugog iako je njegova stopostotna krivica, to je jadno. Običo vozači nikad ne dobiju drugu priliku, a Danil ih je dobio mnogo, ali iz toga ništa nije naučio.'

Zanimljivo, uoči ova dva incidenta spominjao se produžetak ugovora Kvjatu u Toru Rossu. Ako se to zaista dogodi, nikome neće biti jasna ta odluka, jer 'bikovi' barem imaju pregršt mladih vozača u nižim kategorijama koji samo čekaju svoju priliku...