HT PRVA LIGA

Posrtaj Dinama ili Rijeke bio bi senzacija! Evo gdje možete gledati sudare 'Davida i Golijata'

26.11.2017 u 09:01

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Rudeš dočekuje vodeći Dinamo (15 sati), a Cibalia je domaćin aktualnom prvaku Rijeci. Obje utakmice možete gledati na MAXtv-u na kanalu Arenasport 3

U posljednjim dvobojima ovog prvenstvenog kola imamo dva sudara 'Davida i Golijata' odnosno dva kluba koja su predodređena za borbu za prvoligaški ostanak dočekuju momčadi koje imaju u sezoni najviše moguće ambicije – trofeje.

Rudeš Dinamo (15 sati, Arenasport 3)

Rudeš se od starta svoje premijerne prvoligaške sezone nalazi na samom začelju prvenstvene tablice, no činjenica je da je dojam momčadi Inakija Alonsa bio mnogo bolji od konačnih rezultata koje su ostvarili. Nakon vrijednog boda protiv Cibalije i nevjerojatnog preokreta za slavlje nad Hajdukom na Poljudu, Rudeš je u prošlom kolu ostao bez bodova protiv Slaven Belupa. Bila je to poprilično izjednačena utakmica u kojoj su odlučujući detalji kao i mnogo puta ove sezone išli u korist Rudešovih suparnika.

Inaki Alonso najavio je susret s Dinamom:

'Igramo protiv Dinama koji je u ovom trenutku najbolja momčad lige. Za nas je ovo dobar izazov, no moramo biti velika momčad. Ukoliko budemo imali priliku moramo je znati iskoristiti. Najvažnije je u ovakvim utakmicama da imaš vjeru u sebe i svoje mogućnosti.'

Za Inakija Alonsa je velik hendikep što protiv Dinama ne može koristiti suspendiranog Budimira koji je njegov uvjerljivo najbolji napadač.

Dinamo ove sezone ne igra nogomet za pamćenje, ali ima ogromnih 11 bodova prednosti pred prvim pratiteljima, te priliku da tu razliku još poveća pobjedom nad posljednjeplasiranom momčadi lige.

Autor: youtube

'Moramo biti jako oprezni u ovoj utakmici s obzirom na zadnji međusobni susret gdje smo imali dobru kontrolu da zatvorimo utakmicu, a Rudeš je okrenuo neke stvari i na kraju se pokazao kao vrlo nezgodan suparnik. Njihova trenutna pozicija na ljestvici ne odražava kvalitetu njihove igre i izvedbe. Međutim, kao i u svakoj utakmici, mi trebamo gledati sebe', izjavio je trener Mario Cvitanović.

Prilikom najave susreta Cvitanović se požalio na zdravstvene probleme koje su imali neki njegovi igrači tijekom tjedna. Najveći hendikep za Dinamo biti će neigranje ponajboljih ofenzivaca Soudanija i Ćorića.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

  • +15
Dinamo Rudeš 3:2 Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Cibalia – Rijeka (18 sati, Arenasport 3)

Na gostovanju kod Rijeke u prvom dijelu sezone Cibalia je odigrala najgoru dosadašnju utakmicu i kući se vratila sa čak sedam pogodaka u mreži. No Bartolović ne razmišlja o teškom porazu na Rujevici, te je optimističan.

'Atmosfera se popravila, ne samo zbog pozitivnog rezultata već i zbog igre u Osijeku. Ovog tjedna smo pokušali napraviti sve kako bismo se što bolje i konkretnije pripremili za Rijeku. Znamo dobro kakva nam momčad dolazi u goste. Čeka nas teška utakmica protiv kvalitetne momčadi koja je također u rezultatskoj krizi. Oni će protiv nas sigurno pokušati izaći iz krize rezultata, a mi ćemo pokušati sve kako bismo prikazali igru kakvu smo demonstrirali u Osijeku,' poručio je trener Bartolović.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva Liga, 08. kolo, HNK Rijeka - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Situacija s izostancima nije idealna za trenera Cibalije pred dolaskom aktualnog prvaka u Vinkovce budući da zbog suspenzija neće moći računati na Karamarka, Peričića i Pluma. S druge strane, u konkurenciju za nastup vraća se iskusni veznjak Frane Vitaić.

Aktualni prvak Rijeka u novoj sezoni previše oscilira, te ne ostvaruje ni izbliza uvjerljive izvedbe kao pred godinu dana. Rijeka je niz od četiri uzastopna prvenstvena poraza prekinula osvojivši bod u utakmici bez pogodaka s Interom, no sada u Vinkovcima mora tražiti sva tri boda kako bi popravila ozračje pred derbijem s Hajdukom.

'Cibalia je pokazala svoju kvalitetu u nekoliko utakmica ove sezone. Put i način Rijeke u prvom poluvremenu utakmice protiv AEK-a je ono što mene kao trenera zanima. Na treningu to funkcionira, no nedostaje nam ponekad komunikacije i koncentracije na terenu. Gostovanja Rijeke u Europi dala su pečat i Rijeka je igrala kvalitetan nogomet, ali od toga se ne živi. Europa je arhivirana, a sada moramo loviti rezultat u HNL-u. Vesele stvari koje se popravljaju, moramo skupljati bodove, ali nitko neće leći pred nas. U Vinkovcima će biti podjednako žestoki dueli kao što su bili u Ateni', najavio je strateg gostiju Matjaž Kek.

Susret u Ateni zbog suspenzije je morao propustiti važni veznjak Mišić koji se vraća na svoju uobičajenu poziciju u momčadi, no zbog ozljede Kek u Vinkovcima neće moći računati na krilnog napadača Hebera.

Hrvatska 1. liga

Rudeš-Dinamo Zagreb15:00
Cibalia-Rijeka18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb16124040
2.Hajduk1785429
3.Osijek1778229
4.Rijeka1682626
5.Inter Zaprešić1765623
6.Lokomotiva1764722
7.Slaven Belupo1755720
8.Cibalia16421014
9.Istra 196117341013
10.Rudeš1625911

Sljedeće utakmice

2.12.Osijek-Slaven Belupo
2.12.Rijeka-Hajduk
3.12.Lokomotiva-Cibalia
3.12.Dinamo Zagreb-Inter Zaprešić
4.12.Istra 1961-Rudeš