neočekivana odluka

Posrnulu je momčad spasio ispadanja iz lige, a čelnici kluba zahvalili su mu se - otkazom

11.06.2019 u 10:31

Bionic
Reading

Igor Cvitanović (48) početkom ožujka se prihvatio nezahvalnog posla. Preuzeo je momčad Istre 1961 u trenucima kad im prvoligaški status nije bio nimalo siguran, a do kraja sezone teškom je mukom kroz dodatne kvalifikacije protiv Šibenika uspio Puljanima osigurati ostanak u ligi

No, Igor Cvitanović je nakon svega, umjesto da mu se čelnici kluba, tj. predstavnici vlasnika grupacije Baskonia-Alaves, zahvale na učinjenom i možda ponude nastavak suradnje - doživio hladan tuš.

'Iz Uprave su mi javili kako više nisam trener Istre. Hvala svima koji su me podržavali, u Puli mi je bilo vrlo lijepo', potvrdio je sada već bivši trener Istre 1961 za Regional Express.

Cvitanović je tako na klupi pulskog prvoligaša 'preživio' stotinjak dana, uspio je kroz dodatne kvalifikacije protiv Šibenika osigurati klubu ostanak u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, ali u isto vrijeme nije uspio sačuvati svoj posao.

  • +3
Dodatne kvalifikacije za HT Prvu ligu: Istra - Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Na žalost, takav je trenerski posao. Sam Igor Cvitanović naglašavao je kako bi želio ostati raditi u Istri, ali španjolski vlasnici očito imaju neko 'jače' trenersko ime u vidu. Do sada su poprilično lutali, u godinu dana koliko su u klubu, uspjeli su smijeniti čak pet trenera...