USPJEŠNA AKCIJA

Poslije rukometnog debakla u Hrvatskoj povukli najbolji mogući potez!

07.02.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Island se na rukometnom Euru u Hrvatskoj nije proslavio pa su čelnici Saveza povukli drastičan potez i na klupu vratili trofejnog Gudmundura Gudmundssona

Lino Červar nije uspio odvesti našu reprezentaciju do jedinog velikog zlata koje joj je nedostajalo, Hrvatska je na Euru kojem je bila domaćina završila tek kao peta, a HRS se poslije prvenstva bacio na potragu za novim izbornikom.

Jedna druga sjajna nacionalna vrsta isto se nije iskazala na kontinentalnom prvenstvu. Island je doputovao s visokim ambicijama na Euro, a na kraju je doživio pravi debakl i ispao već u prvoj fazi po skupinama.

  • +5
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naravno, čelnici Islandskog saveza brzo su se zahvalili izborniku Geiru Sveinssonu, a zatim su krenuli u akciju vraćanja na klupu najuspješnijeg trenera u povijesti njihove reprezentacije Gudmundura Gudmundssona.

On je pristao te će po drugi puta voditi Island kojem je prije bio na izborničkoj funkciji od 2008. do 2012., a to je bilo najbolje razdoblje za tu zemlju u povijesti. Naime, Island je tada osvojio svoje jedine dvije medalje s velikih natjecanja, olimpijsko srebro iz Pekinga 2008., te europsku broncu iz Austrije 2010.

'Ovo je za mene veliki izazov', izjavio je Gudmundsson nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora.

Posljednji posao bio mu je nedavno u Bahrainu, a najveći uspjeh u izborničkoj karijeri nisu mu odličja s Islandom nego olimpijsko zlato s Danskom iz Rija 2016.