JE LI PRETJERAO?

Poslije prve utrke sezone u Formuli 1 nevjerojatne riječi dolaze iz Mercedesa: Ovo je nepravda, žele nam naštetiti...

06.04.2021 u 10:49

Bionic
Reading

Sezona Formule 1 počela je na sjajan način na VN Bahreina, uzbudljivom utrkom te pobjedom aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona u Mercedesu, ali u ovoj momčadi svejedeno 'kukaju'

Mercedes je zadnjih godina imao predominantan bolid i prvenstva Formule 1 učinio je dosadnim, jer nije imao dostojnu konkurenciju. No ove sezone bi moglo biti zanimljivo, Red Bull je na VN Bahreina pokazao koliko je dobar, a njihovom prvom vozaču Maxu Verstappenu za dlaku je izmakao trijumf te je završio kao drugi.

Bez obzira što su im dva vozača završila na postolju (Valtteri Bottas je bio treći) šef Mercedesa Toto Wolff vjeruje u urotu protiv njegove ekipe odnosno kako su promjene pravila kod aerodinamike pomogle prije svega Red Bullu da im se približi.

Iz njemačke ekipe su se i ranije žalili da su nova pravila uvedena kako bi ih se usporilo.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

'Postoje područja u kojima vidim nepravdu prema Mercedesu. Netko nas samo želi kazniti. Neke nepravde smo prihvatili jer smo znali za njih. Svjesno smo ih prihvatili. Postoje jasne i očite akcije protiv tima s jedinim ciljem da nam naštete. Uvijek ću se boriti protiv toga', izjavio je Wolff.