SPREMNI NA SVE!

Posebno utrenirani specijalci čuvaju olimpijsku baklju

09.03.2012 u 21:10

Bionic
Reading

Od cijele operativne ekipe 30-ak će se policajaca-maratonaca, probranih nakon rigoroznoga selektivnog procesa, doslovno izmjenjivati u 12-satnim štafetama uz nosača baklje

Po 12 sati dnevno trčat će uz nosače olimpijske baklje na njezinoj britanskoj ruti dio od 70 posebno obučenih specijalaca, sa zadatkom sprečavanja moguće diverzantske akcije.

Iz Londonske su policijske uprave u petak objavili da ne strahuju toliko od naslinih prosvjednika, s kojima su problema posebno imali Kinezi prije četiri godine, koliko od ekshibicionista koji će nastojati skrenuti pozornost na sebe.

Stoga će duž cijele 70-dnevne rute kroz Britaniju, koja se u dužini od 12.800 kilometara rasprostire kroz Škotsku, Wales, Sjevernu Irsku te glavni grad Republike Irske, Dublin, unaprijed određene nosače olimpijskog plamena cijelo vrijeme pratiti nekoliko policijskih dužnosnika posebno spremanih za zadatak očuvanja integriteta stare olimpijske tradicije.

Od cijele operativne ekipe 30-ak će se policajaca-maratonaca, probranih nakon rigoroznoga selektivnog procesa, doslovno izmjenjivati u 12-satnim štafetama uz nosača baklje.