zamjena za benzemu

Posao stoljeća već je dogovoren; poznato je gdje će norveško čudo od djeteta nastaviti karijeru...

07.11.2020 u 13:27

Bionic
Reading

Erling Haaland (20) početkom je ove godine za 20 milijuna eura iz Red Bull Salzburga stigao u dortmundsku Borussiju i zaludio nogometni svijet. Lakoća kojom zabija golove fascinantna je, a španjolski mediji sada tvrde kako se neće još dugo zadržati u Dortmundu

Sigurno je kako će transfer Erlinga Haalanda (20), kada do njega i dođe, biti jedan od najvećih svih vremena. Fantastičnog norveškog napadača zastupa menadžer Mino Raiola, a španjolski mediji tvrde kako se već sada zna kada će Haaland napustiti Dortmund i gdje će nastaviti karijeru!

Haaland je u Dortmund stigao za 'samo' 20 milijuna eura, a s njemačkim klubom ima ugovor na još četiri godine. No, svima je jasno da se neće toliko zadržati u klubu.

Već neko vrijeme se piše o tome da Haaland planira napustiti Dortmund za godinu ili najviše dvije jer želi napraviti novi iskorak u karijeri. Za njega su interes pokazali svi europski velikani, ali Norvežanin se najviše povezuje s prelaskom u Real Madrid.

Sada je madridski sportski dnevni list AS objavio kako je njegov agent Mino Raiola s čelnicima Borussije već u tajnosti dogovorio da Haaland u ljeto 2022. godine napusti klub. No, priči tu nije kraj...

Real Madrid je navodno s Raiolom već dogovorio detalje Haalandovog dolaska na Santiago Bernabeu! Čelni ljudi Reala Haalanda vide kao zamjenu za Karima Benzemu kojemu ugovor ističe baš na ljeto 2022. godine. Benzema će tada imati 34 godine i teško je očekivati da će mu Real dati neki duži ugovor.

  • +4
Borussia D. - Zenit, 2. kolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Pregovori su navodno otišli tako daleko da u 'kraljevskom klubu' najozbiljnije razmišljaju o tome da Borussiji unaprijed uplate dio novca kako bi osigurali dolazak Haalanda.

Kako god bilo, 'žuto-crni' će sigurno zaraditi ogroman novac na Haalandu jer su ga kupili za 'samo' 20 milijuna eura, a njegova cijena - u trenutku kad će ga prodavati - sigurno neće biti manja od 100 milijuna eura. I da, to su one pesimistične procjene...