AKCIJA - REAKCIJA

Poruka 'redsa': Sramota! Capello je amater!

18.11.2010 u 13:23

Bionic
Reading

Steven Gerrard je utakmicu s Francuskom napustio vidno šepajući, što je ponukalo ljude iz Liverpoola da se ne baš biranim riječim obračunaju sa engleskim izbornikom Fabijom Capellom

Kondicijski trener engleskog nogometnog velikana Liverpoola Darren Burgess oštro je kritizirao odluku engleskog izbornika Fabija Capella koji je kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda držao u igri sve do 85. minute prijateljskog susreta između Engleske i Francuske u srijedu iako je Gerrard na reprezentativnu akciju stigao s ozljedom mišića, te je teren napustio vidno šepajući.

'Capello se ponio amaterski potpuno igroriravši dogovor i dosadašnju suradnju, a zbog njegove nevjerojatne odluke posljedice će snositi naš klub. To je apsolutno sramotno', bila je Burgessova reakcija.

Gerrard bi zbog ozljede mišića mogao izbivati s travnjaka nekoliko tjedana.

Capello je svoju odluku o zadržavanju Gerrarda objasnio riječima:

'Iz Liverpoola su tražili da Gerrard igra maksimalno sat vremena, a ja sam odgovorio kako će Gerrard igrati toliko ukoliko to bude moguće. No, kako su i Garry Barry i Rio Ferdinand također bili ozlijeđeni, trebao sam iskusnog igrača na terenu. Ne može klub odlučivati o tome koliku će neki igrač imati minutažu u reprezentaciji. Jasno mi je da su uznemireni zbog njegove ozljede, jer i ja sam'.