TRENERSKA VINA

Portugalci spriječili Ćirin rekord

07.04.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Najstariji trener koji je ikada vodio utakmicu svjetskog nogometnog prvenstva jest Cesare Maldini. Talijan je sa punih 70 godina prije osam godina vodio Paragvaj, a rekorder će biti do prve utakmice Grka na južnoafričkom SP-u

U povijesne knjige će se tada upisati Otto Rehhagel. Nijemac na kormilu Grčke, koji od osvajanja Eura u 2004. uživa u statusu antičkog božanstva, mjesec dana nakon završetka turnira napunit će 72 godine i modificirati rekord velikog Talijana, Paolova oca.

Ipak, obojica su bila u velikoj opasnosti. Ćiro je, milijunti put u svojoj karijeri, Zenicu i BiH uvjerio da će se Portugalci provesti kao bosi po trnju, ali nije mu prošlo. Ostao je na posljednjoj stepenici te će mundijal pratiti putem satelita. Tako će izborniku koji je vodio četiri države u 101 utakmici slavna '98. čini se ostati jedini pokušaj osvajanja nogometnog Olimpa.

Da se kvalificirao, uvjerljivo bi srušio Maldinijev rekord. U veljači je, naime, napunio 75 godina i pitanje je bi li ga itko srušio s trona u budućnosti. Ipak, Ćiro još nije rekao posljednju trenersku riječ; možda se na svjetsku smotru vrati na isteku svog osmog desetljeća.