ZANIMLJIVA VIJEST

Porsche priprema povratak u Formulu 1?

16.10.2012 u 12:19

Bionic
Reading

Auto, Motor und Sport navodi da u Porscheu užurbano zapošljavaju ljude s iskustvom u Formuli 1, uključujući i donedavnog glavnog inženjera Saubera Ursa Kuratlea,a uz to, Nijemci su već rezervirali i testiranje na McLarenovom simulatoru

Prema pisanju magazina Auto, Motor und Sport, slavni njemački proizvođač automobila Porsche razmatra mogućnost povratka u Formulu 1.

Već je poznato da će Porsche 2014. godine nastupiti na 24 sata Le Mansa, ali spomenuti magazin piše da će to biti samo zagrijavanje za povratak u najelitnije automobilističko natjecanje na svijetu. Kao dokaz Auto, Motor und Sport navodi da u Porscheu užurbano zapošljavaju ljude s iskustvom u Formuli 1, uključujući i donedavnog glavnog inženjera Saubera Ursa Kuratlea. Uz to, navodno su Nijemci već rezervirali i testiranje na McLarenovom simulatoru.

Dosad su iz uprave Volkswagena, u čijem je vlasništvu Porsche, uporno odbijali mogućnost ulaska u Formulu 1, uz obrazloženje da se radi o vrlo skupom i ekološki neprijateljskom projektu. No, s promjenom pravila koja uključuju uvođenje 1.6-litarskog turbomotora, te s planiranim smanjivanjem proračuna momčadi, Volkswagen, odnosno Porsche, bi mogli pronaći svoj interes.

Porscheovi su motori posljednji put u Formuli 1 korišteni 1991. godine.