NAJBOLJI STRIJELAC

Pop: Igrama nismo ni zaslužili pobijediti Srbiju

04.09.2010 u 19:12

Bionic
Reading

Nakon poraza u posljednjoj sekundi od Srbije, hrvatski košarkaši nisu bili raspoloženi, što nije ni čudno. Najbolji pojedinac susreta Marko Popović je bio vidno potresen, ali i realan – nismo na ovom prvenstvu zaslužili ovu pobjedu

Marko Popović sa 21 košem bio najbolji igrač u redovima Hrvatske protiv Srbije. Upravo je on u odlučujućim trenucima pogađao koševe, no sve uzalud. Slomilo se sekundu prije kraja:

'Puno je teže ovako izgubiti, nego sedam-osam koševa razlike. Ali opet, puno bolje je ovako gubiti, nego kao protiv Brazila. Treba zaslužiti neke stvari, a mi kroz prvenstvo nismo zaslužili ovu pobjedu. Zasad nemam riječi i moram  razmisliti o svemu što je ovdje bilo. Bilo je na momente dobrih stvari, ali trebamo izvući pouku. Nikako da je izvučemo i naučimo. Imali smo pristup, za razliku od Brazila. No mi predugo čekamo i ljudi su umorni. Znam da su svi izgubili strpljenje i mogu reći samo da mi je žao.'

Obrana je bila dobra protiv Srbije.

'Je, bila je. Limitirali smo Teodosića, radili smo kako smo se dogovorili, ali bacili smo u bunar neke lopte', završi je najbolji hrvatski igrač u utakmici protiv Srbije.

Kao i Popović i izbornik hrvatskih košarkaša nije krio tugu.

'Ponekad morate imati sreće, ali iskustva. Roko je bio strahovito umoran, a Kus je specijalist za obranu i zato je igrao u zadnjim trenucima. Ne znam da li je napravio prekršaj ili ne. Nismo željeli otići s prvenstva a da ne pokažemo da ipak vrijedimo. Ponosan sam na svoje igrače dali su protiv Srbije sve i odigrali dobru utakmicu. Prije početka turnira naša želje je bila probiti se u osminu finala, i to nam je uspjelo. Htjeli smo igrati dobru košarku i to nam je uspjelo, osim protiv Brazila', kazao je nakon utakmice izbornik Josip Vranković.

S druge strane srpski strateg Dušan Ivković bio je sretan izborenom pobjedom svoje momčadi.

'Htio bih čestitati Hrvatskoj koja je odigrala vrlo dobru utakmicu. Bilo je teško, a moji igrači su igrali srcem cijelu utakmicu kako bi pobijedili. Ostvarili smo svoj cilj, ali to ne znači da smo sada opušteni. Protiv Hrvatske, posebice u prvoj četvrtini, nismo bili koncentrirani, no na kraju smo pokazali veliku želju za pobjedom'.