VELIKO ZAJEDNIŠTVO

Pomiješani osjećaji kod hrvatskih rukometaša; dva naša talenta izabrana u idealnu postavu turnira

23.08.2021 u 10:33

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 19 godina osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Varaždinu, a naša dva talenta izabrana su u idealnu sedmorku turnira

Podsjećamo, do naslova europskog prvaka stigli su njihovi vršnjaci iz Njemačke uvjerljivom pobjedom 34-20 (19-14) u nedjeljnom finalu odigranom u varaždinskoj Areni. Hrvatskoj je to treća medalja toga sjaja, uz dva zlata. Bronca je pripala Španjolskoj koja je s 37:28 pobijedila Sloveniju.

'Osjećaj? Nije baš neki osjećaj. Nemam riječi. Pod dojmom sam još uvijek. Ipak je ovaj poraz bio koji nas je dotukao na kraju', rekao je Ivan Barbić, a prenosi HRT.

'Sigurno veliko zajedništvo koje nas je krasilo tijekom cijeloga turnira. Igrali smo dobar rukomet. Na kraju u finalu je nestalo snage, prevelika želja možda. Nestalo je koncentracije, pali smo, ali ja mogu reći da ćemo se sigurno vratiti još jači', dodao je Matej Mandić.

'Nijemci su bili bolji u svakom segmentu rukometne igre i zasluženo su odnijeli naslov prvaka Europe. Mi možemo biti jako sretni i jako ponosni na sve dečke. Ostavili smo iza sebe svjetske velesile u rukometu', istaknuo je izbornik kadeta Krešo Ivanković.

Izabrana je idealna postava prvenstva, najbolji obrambeni igrač, najbolji strijelac te najkorisniji igrač, tzv. MVP, cijelog natjecanja. U idealnoj su postavi dva Hrvata. Najbolje lijevo krilo je Ivan Barbić, a najbolji obrambeni igrač je Mislav Obradović.