nepravilna pravila

Poljud je bio pun, u Italiji se takvih scena na stadionima mogu samo prisjećati. Evo i zašto...

15.11.2021 u 17:11

Bionic
Reading

Navijači talijanskih prvoligaških klubova morat će čekati još neko vrijeme prije negoli bude dozvoljeno da stadioni budu otvoreni u stopostotnom kapacitetu

Zasad je dozvoljeni kapacitet 75 posto s tim da gledatelji moraju imati potvrdu o cijepljenju, ili da su nedavno preboljeli koronavirus, ili pak negativni test na covid-19 ne stariji od 48 sati.

'Nema nikakvih planova da se stadioni otvore u punom kapacitetu', kazao je za talijanske medije ministar zdravlja Roberto Speranza.

Klubovi su se nadali da će do početka prosinca biti moguće otvoriti stadione u stopostotnom kapacitetu, ali porast broja zaraženih u cijeloj Europi primorao je talijanske vlasti da stanu na kočnicu. Talijanski nogometni savez, koji je tražio da stadion Olimpico u Rimu bude otvoren u punom kapacitetu za kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Švicarske igranoj u petak, bio je odbijen.

  • +16
Hrvatska - Rusija, navijači na stadionu Poljud, 14.11.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

 Za dvoranu PalaAlpitour u Torinu gdje se održava teniski ATP Finale, turnir osam najboljih igrača i parova, prvotno je dozvoljeni kapacitet bio 75 posto, ali je sada zbog porasta slučajeva covida-19 smanjen na 60 posto.