GLAVNI CILJ ISPUNJEN

Poljski junak o utakmici koju smo mi trebali igrati!

30.01.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu dobili smo neočekivano polufinale Poljska – Katar, a najavio ga je sjajni vratar Slawomir Szmal (36)

Za velike domete u rukometu treba imati vrhunskog vratara, a Poljska ga ima. Slawomir Szmal je možda ključan poljski kotačić u Kataru. Bio je jedan od najboljih protiv Hrvatske u četvrtfinalu, a njegova reprezentacija sada ima veliku priliku ući u finale jer će s druge strane stajati Katar.

'Svaka momčad koja je stigla ovdje ima svoje nade i snove. Nismo došli zbog sunca i odmora. Cilj nam je bio približiti se Olimpijskim igrama i plasmanom u polufinale imamo priliku ugostiti kvalifikacijski turnir.'

Novi ispit je domaćin Katar.

'Bit će to težak izazov jer imaju sjajnu momčad s moćnim igračima, tu su odlični golmani i Marković, a podržavat će ih puna dvorana. No moramo biti koncentrirani na nas, a veselimo se borbi za medalju', rekao je Szmal, 2009. proglašen najboljim igračem svijeta.

Koje su prednosti Poljske?

'Imamo više mogućnosti za rotaciju, igrače s klupe na koje možemo računati, a Katar cijeli turnir igra samo s osam igrača. Imamo širinu i igramo sve bolje, iz utakmice u utakmicu, zato smo puni samopouzdanja.'


Poljaci su igrali polufinala SP-a 2007. i 2009.

'Šestorica igrača iz sadašnje reprezentacije bila su u finalu 2007, ali ostatak igrača nema takvog iskustva. Naša družina je skup mladih i starijih, a igranje u polufinalu definitivno nije nešto uobičajeno za Poljsku, to je rutina za Francusku i Španjolsku', priznao je Szmal.

Euri 2016. igrat će se u Poljskoj.

'Nadam se da će naše dobre igre u Kataru izazvati pozitivan efekt za 2016. Mnogi će igrači profitirati iskustvom iz Dohe.'

Dodajmo kako je utakmica između Katara i Poljske na rasporedu u 16.30, a drugo polufinale Španjolske i Francuske u 19 sati.