IZBORNIK NA KUŠNJI

Poljaci zovu Bilića i šuškaju milijunima

20.10.2009 u 16:57

Bionic
Reading

Aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije našao se na popisu imena kojima poljski mediji barataju birajući čovjeka koji će preuzeti njihov posrnuli sportski ponos i izvući ga iz gliba

Poljaci su u ovim kvalifikacijama doživjeli apsolutni debakl, u izjednačenoj skupini iza sebe su ostavili samo San Marino, a krajem ciklusa navijačka inicijativa u kojoj se poziva da se nacionalna momčad ne gleda ni na stadionu ni putem TV-a prikupila je stotinu tisuća potpisa.

Sudionici posljednjeg Eura dotaknuli su dno i jasno je da u njihovom savezu spremaju temeljite promjene. Na popisu želja, prenose 24 sata, nalazi se čak 11 trenera među kojima je i čovjek koji ih je s rezervnim sastavom nokautirao u Klagenfurtu u skupinama EP-a.

Varšavski mediji napominju da savez neće štedjeti. Tako bi sljedeći izbornik Poljske u dvogodišnjem mandatu trebao zaraditi dva milijuna eura. Prema aktualnom ugovoru s HNS-om, Bilića čeka isti iznos – ali u kunama.

Na popisu želja, osim Bilića, nalazi se i niz drugih renomiranih stručnjaka. Javnost je navodno najbliža Rumunju Petrescuu, dok u redu čekaju i Zaccheroni, Grant, Matthäus i Aguirre.