LAKOĆA POBJEĐIVANJA

Poletni Španjolci 'razbili' Francuze

11.09.2011 u 21:59

Bionic
Reading

Reprezentacija Španjolske i dalje 'gazi' na Eurobasketu. Posljednji su stradali Francuzi i to s 27 razlike

Branitelji naslova prvaka Europe, košarkaši Španjolske osvojili su prvo mjesto u skupini E drugog kruga natjecanja na Eurobasketu u Litvi, oni su u susretu posljednjeg kola uvjerljivo svladali dosad neporažene Francuze sa 96:69 (21:22, 18:16, 29:10, 28:21).

Španjolce su do pobjede predvodili Juan Carlos Navarro sa 16 i Rudy Fernandez sa 15 poena, dok je Kevin Seraphin sa 18 ubačaja bio prvi igrač u redovima Francuza.

Obje reprezentacije natjecanje u skupini su završile s četiri pobjede i jednim porazom, ali Španjolska je prva zbog pobjede u međusobnom dvoboju.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika utakmice Slovenija - Finska koji je na rasporedu u ponedjeljak, dok će Francuska igrati protiv Grčke koja će sigurno zauzeti treće mjesto u skupini F.

Iz skupine E četvrtfinale je izborila još i Srbija, dok će o posljednjem mjestu u završnici odlučivati dvoboj između Litve i Njemačke. Litvi odgovara njezina pobjeda i poraz do 10 koševa razlike, dok Njemačka mora pobijediti s više od 10 razlike.