NIZOZEMCI GRME

Pokrenuta istraga o utakmici Dinamo - Lyon

08.12.2011 u 13:01

Bionic
Reading

Lyon je, zna čitav svijet, u Maksimiru slavio sa 7:1, a u Ajaxu su uvjereni da su posrijedi bile vrlo sumnjive okolnosti. Francuzi prenose da je pokrenuta službena istraga o mogućem namještanju

Nevjerojatan rezultat utakmice Dinama i Lyona nije zanimljiv samo po rekordima Lige prvaka. Naime, dan nakon debakla 'plavih' u Maksimiru, strani mediji raspisali su se o tome kako je utakmica namještena!

Pobjeda Lyona u Maksimiru od 7:1 toliko je nevjerojatna da iz Amsterdama stižu optužbe da je riječ o namještaljci. A France Press prenosi da je agencija za provjeru klađenja ARJEL pokrenula i istragu.

Naime, rezultat iz Maksimira najteže je pao Ajaxu koji je zbog njega ostao bez knock-out faze Lige prvaka. Iako su izgubili od Reala 0:3, presudio im je rezultat Dinama i Lyona, pa kopljanici nisu mogli doći sebi nakon što su čuli kako je završila utakmica u Zagrebu.

'Nismo mogli ni u najgorim snovima zamisliti da bi Lyon mogao pobijediti u Zagrebu 7:1! Kada sam čuo rezultat, nisam mogao vjerovati! Trebat će nam nekoliko dana da se oporavimo od ovog šoka', rekao je vezni igrač Ajaxa Christian Eriksen.

De Boerovoj momčadi na Amsterdam Areni poništena su dva regularna pogotka, pa nije ni čudo da sumnja na urotu protiv njih.

'Dva gola Ajaxa poništena su bez razloga, a dva gola Lyona su postignuta iz zaleđa. Vidljivo je da su se igrači Dinama odmarali i nisu igrali s fanatizmom. Čudno je da se Francuzi nakon 6:1 i 7:1 nisu radovali, kao da su već znali... A Domagoj Vida namigivao je Gomisu kod vodstva 5:1', pišu nizozemski mediji.

Trener Nizozemaca izrekao je puno teže riječi.

'Asistent mi je rekao da su golovi padali nekako prelako. U pola sata šest golova? Uefa bi to morala istražiti', rekao je De Boer i želja će mu biti uslišana.

U zemlji vjetrenjača otišli su jako daleko, pa je na internetskom portalu Ajaxinside.nl objavljena slika uplatnice po kojoj ispada da je Lyon Dinamu uplatio čak 2,1 milijuna eura da mu prepusti utakmicu. Doduše, izgleda prilično neuvjerljivo i neformalno.

Detaljna snimka dvoboja