KAZNA ZA DIVLJAČKI START

Pokrenut postupak protiv Kneževića zbog šake u trbuh

20.05.2009 u 18:42

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola pokrenuo je stegovni postupak protiv igrača Medveščak Konica - Minolte Ivana Kneževića koji je u osmoj minuti polufinala Kupa šakom u trbuh udario igrača Perutnine PIPO IPC-a Danijela Mesarića

Prema proceduri koja je iznesena u Stegovnom propisniku, prvi korak je prijava slučaja Stegovnom povjerenstvu. Zatim Povjerenstvo traži očitovanje svih aktera događaja (igrači, suci, nadzornik), potom se pregledava službeni video materijal te donosi oduka. Kako se na službenoj TV snimci cijeli incident ne vidi najbolje, HRS se zahvalio Čakovečkoj TV što je pomogla svojom snimkom.

'Nakon pregledane snimke, osobno sam nazvao predsjednika Stegovnog povjerenstva Srećka Ilića i pokrenuo stegovni postupak protiv rukometaša Ivana Kneževića. Moram napomenuti kako po završetku utakmice niti jedna strana nije unijela službenu primjedbu u zapisnik. HRS osuđuje svako nasilje i grubosti na utakmicama. Svoje osobno mišljenje o čitavom slučaju izreći ću nakon što Stegovno povjerenstvo donese odluku budući da ničime ne želim utjecati na njegov rad. Također, želio bih osuditi medijske pritiske na Savez budući da im je cilj pokazati kako Savez ne reagira te unaprijed osuditi igrača. Naime, niti u jednom slučaju u svijetu ovakve se stvari nisu rješavale u roku 72 sata. Postoji procedura i mi je želimo poštovati', naglasio je Sandi Šola.

Medveščak je dobio utakmicu protiv Perutnine 21:20, a potom u finalu izgubio od Zagreb Croatia osiguranja 20:37. Usprkos porazu Medveščak je samim ulaskom u finale izborio nastup u Kupu kupova.