bivši klupski kapetan

Pojavio se novi ozbiljni kandidat za trenera Bayerna: Samo se čeka posrtaj Kovača u završnici sezone

16.05.2019 u 09:04

Bionic
Reading

Njemački mediji tvrde kako je bivši kapetan Bayerna Mark van Bommel ozbiljan kandidat za nasljednika Nike Kovača, ako ovaj posrne u završnici Bundeslige ili njemačkog Kupa…

Posljednjih tjedana aktualizirala se tema mogućeg odlaska Nike Kovača iz Bayerna ovog ljeta, što će zasigurno ovisiti o raspletu Bundeslige i njemačkog Kupa.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik nije prošle subote uspio protiv Leipziga osigurati naslov njemačkog prvaka i morat će u dvoboju sa svojim Eintrachtom pokušati izbjeći poraz na Allianz Areni u subotu ako želi osvojiti Bundesligu, dok će ga Leipzig čekati i u finalu Kupa.

Samo ako osvoji oba trofeja Kovač može računati na ostanak u Bayernu, a u Njemačkoj kruže glasine o mogućim nasljednicima. Spominjali su se Julen Lopetegui, Erik ten Hag i Xabi Alonso, a ovih dana pojavio se još jedan ozbiljan kandidat.

Riječ je o treneru PSV-a Marku van Bommelu koji je prilično dobar posao odrađivao na klupi kluba iz Eindhovena, ali nije uspio Ajaxu uzeti naslov prvaka.

Van Bommel je kao igrač bio kapetan Bayerna i u klubu su impresionirani njegovim liderskim sposobnostima te ne bi bilo iznenađenje da upravo on jednog dana dobije priliku voditi bavarske zvijezde.

No, to će se dogoditi samo ako igrači iznevjere Kovača u posljednje dvije utakmice sezone pa možemo reći da Niko i dalje sudbinu drži u vlastitim rukama…