DRSKO PREKRŠIO PRAVILA

Pojavio se novi dokaz: Hamilton je morao biti kažnjen u Meksiku!

04.11.2016 u 09:19

Bionic
Reading

Kontroverzan rasplet Velike nagrade Meksika donio je kaznu Maxu Verstappenu zbog kraćenja staze i odbijanja propuštanja Sebastiana Vettela, a najnovija snimka s tribina pokazuje da je Lewis Hamilton istim potezom stekao u prvom krugu još i veću prednost...

Mnogo će se još pisati i govoriti o nedjeljnoj utrci na stazi braće Rodriguez. Talijanski mediji ogorčeni su zbog naknadne kazne Sebastianu Vettelu i krojenju konačnih rezultata za zelenim stolom, a nezadovoljan je i Max Verstappen kojem je oduzeto treće mjesto zbog kraćenja staze dok se branio od vozača Ferrarija.

Nizozemac je svjestan da je prekršio pravila, ali smatra da je stekao puno manju prednost od Lewisa Hamiltona koji je napravio isto u prvom krugu i izvukao se bez ikakve kazne.

Ovih se dana pojavila snimka s tribina koja jasno pokazuje da je Hamilton stekao ogromnu prednost krateći stazu i nevjerojatno je da nije kažnjen.


Ako već vozač promaši točku kočenja i izađe izvan staze, najgore što se može dogoditi je da umjesto gubitka vremena još bude nagrađen bržom putanjom, a to se dogodilo u slučaju Lewisa.

Ono što slijedi, kao i mnogo puta u prošlosti, vjerojatno je prekrojavanje pravila pa možemo očekivati novosti uoči utrke u Brazilu za deset dana, kao što je odjednom zabranjena obrana pomicanjem prilikom kočenja, što je bio slučaj uoči utrke u Meksiku...