E TO JE VEĆ PREVIŠE

Pohlepa uništila transfer Erlinga Haalanda; Chelsea bi isplatio ogromnu odštetu, Norvežanina učinio najplaćenijim na svijetu, ali jedan zahtjev ni Englezi nisu željeli ispuniti

25.08.2021 u 11:44

Bionic
Reading

Norveški napadač Erling Haaland je i dalje u dortmundskoj Borussiji, a najveći razlog je pohlepa svih uključenih u transfer, posebno 'ljudi sa strane'

Haaland nezaustavljivo trpa - ovaj 21-godišnjak prošle sezone zabio je 41 gol u isto toliko utakmica u svim natjecanjima, a jednako ubojitim ritmom krenuo je i u ovu sezonu – četiri nastupa i pet golova.

No vjerovalo se da više neće tresti mreže u 'crno-žutom' dresu, nego da će to biti u novoj sredini, jer bilo je mnogo bogatih klubova koji su se dovodili u vezu s Haalandom (Real, Barcelona, Manchester United, Chelsea...).

U tom lovu na kraju je prvi favorit bio Chelsea i izgledalo je da će Bluesi slomiti otpor bundesligaša i kupiti Norvežanina, ali cijeli posao je propao zbog pohlepe pa su Englezi na kraju doveli Romelua Lukakua za 115 milijuna eura te su mu dali i godišnju plaću od 20 milijuna eura.

E sada se morate zapitati koliko je koštao Haaland ako je Lukaku bio jeftinija opcija. Odgovor na to pitanje dao je minhenski sportski novinar Christian Falk.

Prema njegovim saznanjima, otac Alf-Inge te igračev menadžer Mino Raiola tražili su godišnju plaću za Erlinga od čak 50 milijuna eura, a gdje je tu još porez koji bi platio klub. Za usporedbu, Messi prima 35 milijuna eura u PSG-u, tako nekako i Neymar, a Cristiano Ronaldo je na 31 milijunu u Juventusu...

Ni takva plaća ne bi bila problem za vlasnika Chelseaja Romana Abramovića da tu nisu još neki troškovi transfera. Recimo odšteta, koja bi iznosila 100-120 milijuna eura, no njemački novinar iznio je još jedan podatak koji je očigledno bio previše u pregovorima.

Otac Haaland i menadžer Raiola također su željeli napuniti svoje džepove te su odredili zajedničku proviziju za odrađeni posao od 40 milijuna eura. Čak je i Chelsea rekao 'dosta'.