NBA LIGA

Pogledajte zastrašujuću partiju visokog Hrvata Ivice Zubca u novoj pobjedi LA Clippersa; ovako moćnog ga novi trener još nije vidio

26.03.2021 u 09:00

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Clippersa na gostovanju su pobijedili San Antonio Spurse sa 98:85 uz double-double i sjajnu igru u obrani (pet blokada!) hrvatskog košarkaša Ivice Zubca

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda i peta u zadnjih šest utakmica Clippersa koji sada imaju skor 30-16 i drže treće mjesto Zapada.

Clippersi su ostvarili pobjedu bez ozlijeđenih Kawhija Leonarda, Marcusa Morrisa, Sergea Ibake i Patricka Beverleyja, a nije bilo niti Loua Williamsa koji je nekoliko sati prije utakmice trejdan u Atlanta Hawkse u zamjenu za Rajona Ronda.

'Williams će mi nedostajati zbog svega što je donio, a ne samo zbog košarke. On je sjajna osoba, to je ono što najviše volim. Svi smo znali da je izvrstan košarkaš, uvijek je podizao moral ekipe. To će nam najviše nedostajati', kazao je trener Tyronn Lue.

Ovoga puta povukao je Reggie Jackson postigavši 28 koševa, Paul George je dodao 24 koša i 13 skokova, a solidan je bio i Ivica Zubac koji je za 29 minuta upisao 10 koševa (šut 3-11), 13 skokova i pet blokada. Zaista zastrašujuća predstava i izdanje visokog Hercegovca kakvo još nije viđeno u Clippersima - pogotovo kada je igra u obrani u pitanju - otkad je Tyronn Lue na klupi. Kako je Zubac igrao pogledajte u prilogu.

U redovima Spursa, koji su upisali četvrti uzastopni poraz, najefikasniji je bio DeMar DeRozan sa 23 poena, dok je Dejounte Murray dodao 18 koševa.

Aktualni NBA prvaci Los Angelse Lakersi izgubili su na parketu svog Staples Centra od vodeće momčadi Istoka Philadelphia 76ersa 101-109.

Prije utakmice gostujući igrači Danny Green i Dwight Howard nagrađeni su NBA prstenovima za naslov koji su osvojili s Lakersima prošle sezone. Green je Lakersima "zahvalio" postigavši 28 koševa pri čemu je pogodio osam trica iz 12 pokušaja. Seth Curry se vratio nakon što je propustio protekle tri utakmice zbog uganuća lijevog gležnja i postigao 19 koševa, dok je Tobias Harris zabio 17 koševa.

"Imao sam priliku vidjeti moju braću, natjecati se protiv njih i nema ništa bolje za pobjedu", rekao je Green.

Na pitanje zašto je igrao tako dobro protiv momčadi koja ga je zamijenila, Green je sa smiješkom kazao. "Slučajnost? Moguće. Vjerojatno."

Igrajući bez superzvijezda LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa , Lakersi su upisali četvrti uzastopni poraz. Kyle Kuzma je zabio 25 koševa, Dennis Schroder 20 poena i 11 asistencija, a Montrezl Harrell je postigao 20 koševa.

Sacramento Kingsi su pobijedili Golden State Warriorse sa 141-119 uz učinak karijere De'Aaron Fox koji je zabio 44 koša.

"Suigrači su mi stalno govorili da nastavim šutirati kako bi stogao do brojke od 50 koševa," kazao je Fox. Richaun Holmes je dodao 25, a Tyrese Haliburton 21 koš, dok je Warriorse, koji su bili bez Stephena Curryja i Draymonda Greena, predvodio Andrew Wiggins sa 26 poena i 10 skokova.

REZULTATI

  • Miami Heat - Portland Trail Blazers 122-125
  • New York Knicks - Washington Wizards 106-102
  • San Antonio Spurs - LA Clippers 85-98 (Luka Šamanić je za Spurse igrao 3 minute bez postignutog koša, dok je Ivica Zubac upisao 10 koševa, 13 skokova i 5 blokada za Clipperse)
  • Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 101-109
  • Sacramento Kings - Golden State Warriors 141-119