BILO JE I REMEK-DJELA

Pogledajte zašto se Everton odlučio za Jelavića

01.02.2012 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić bio je jedna od najvećih zvijezda zimskog prijelaznog roka u Engleskoj. Naime, zadnjeg dana Everton je uspio s desetak milijuna eura nagovoriti čelnike Glasgow Rangersa da mu prodaju hrvatskog nogometaša

Nikica Jelavić se zadnjeg dana prijelaznog roka preselio južnije. Ne predaleko, iz Glasgowa je stigao u Liverpool. Doduše, ne među slavnije 'redse', već u Everton, ali i to je klub s ugledom i tradicijom. Doduše, i klub od kojeg nijedan nije dulje u elitnom razredu engleskog nogometa, osnovanog 1878. godine.

Bio je Everton devet puta prvak, pet puta osvajač FA kupa te pobjednik Kupa kupova. Posljednji trofej Everton je osvojio još u prošlom stoljeću, točnije 1995, a bio je to Charity Shiled, odnosno engleski Superkup.

Ove jeseni igrači Evertona zabili su u 23 kola 23 gola, pa je i razumljivo zašto je trener David Moyes inzistirao na napadaču. A videouradak koji potpisuje stranica QuickfireGoals potvrđuje ispravnost Moyesove odluke. Uživajte u Jelavićevim pogocima koje je zabio u dresu Glasgow Rangersa.

Pogledajte Jelavićeve golove za Rangerse u izdanju QuickfireGoalsa