mladost i neiskustvo

Pogledajte trenutak nepažnje prije trećeg španjolskog gola koji će hrvatski tinejdžer Joško Gvardiol dugo pamtiti; kamera ga je uhvatila što je radio...

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 29.06.2021 09:31
  • Objavljeno 29.06.2021 u 08:44
Bionic
Reading

Porazom 3:5 od Španjolske, Hrvatska se od europskog prvenstva oprostila u osmini finala. Jednostavno, momčad Luisa Enriquea uspjela se nametnuti te svojom igrom pokazati da je u ovom trenutku bolja momčad od Hrvatske

Hrvatska je na ovaj Euro otputovala s primarnim ciljem - prolaska skupine. To je i ostvarila, iako u prve dvije utakmice, protiv Engleske (op.a. poraz 0:1), i Češke (op.a. remi 1:1), nije ostavila neki posebno dobar dojam. No, zato se protiv Škotske, u odlučujućoj utakmici koja je i suparnika vodila u osminu finala, pokazala u puno boljem svjetlu i razbuktala emocije među hrvatskim navijačima, koji su pohrlili u Kopenhagen na utakmicu osmine finala protiv Španjolske.

Nažalost, izbornik Dalić u toj utakmici nije mogao računati na kartoniranog Dejana Lovrena te koronavirusom zaraženog Ivana Perišića, pa je opet moralo biti 'kemijanja' unutar momčadi.

I onda se dogodi da Ante Rebić, kojem je Dalić više vjerovao nego Mislavu Oršiću, dobije priliku od prve minute umjesto Perišića, te neshvatljivo par minuta prije kraja prvog poluvremena, ide mijenjati kopačke. I baš u tim trenucima, Španjolci iskoriste brojčanu prednost te stignu do izjednačenja.

U drugom dijelu dogodila se još jedna nesmotrenost. Ovog puta mladog, 19-godišnjeg Joška Gvardiola, kojem je ovo bilo prvo veliko natjecanje i tek peta utakmica u dresu A reprezentacije (op.a. za koju je debitirao u drugom poluvremenu prijateljske utakmice protiv Belgije, samo sedam dana uoči početka Eura).

Naime, dok je trajao prekid, a prije nego se lopte primio Pau Torres, Gvardiol je potražio osvježenje te se primaknuo suprotnoj strani igrališta od one na kojoj je on inače 'ordinirao'. A kada je vidio kako lopta putuje prema Ferranu Torresu, bacio se u šprint, no nije uspio dostići napadača Manchester Cityja i lopta je završila u mreži Dominika Livakovića. Šteta za Gvardiola, jer iako mlad, pokazao je veliko nogometno znanje i da u njemu Hrvatska ima igrača za budućnost, a što nam je prije par dana potvrdio i Igor Štimac.

Cijeli sažetak dvoboja Hrvatske i Španjolske, a u kojem se vidi ovaj Gvardiolov kiks, pogledajte OVDJE.

  • +78
Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal