AJAX U ČVORU

Pogledajte savršenu Realovu kontru

28.09.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Publika na Stadionu Santiago Bernabeu mogla se u utorak diviti prvom golu na utakmici Lige prvaka između Reala i Ajaxa, koji je madridska momčad zabila u 24. minuti

Cristiano Ronaldo zabio je na asistenciju Karima Benzeme poslije savršenog kontranapada: Sergio Ramos presjekao je loptu i odigrao je brzo na Mesuta Özila, koji je nastavio akciju preko Ronalda, Kake, opet Ronalda, opet Özila, pa Benzeme i na kraju strijelca Ronalda.

Nitko od Realove veličanstvene četvorke nije loptu u savršenoj akciji dirao dva puta pri jednom posjedu, pa čak ni Özil premda bi to na njegovu mjestu, pri drugome njegovu kontaktu s loptom, napravilo 99 posto nogometaša. Nijemac ju je, dodanu od Ronalda, radije propustio pored lijeve noge i potom odigrao na desnu stranu za Benzemu, koji ju je povratno vratio na neumoljivog Portugalca.

Kombinacija je bila munjevito brza i nemoguća za obraniti. Teško bi je onemogućile i bolje momčadi od Ajaxa.

Njezina je statistika također famozna: trajala je 13 sekundi, a četvorica ofenzivnih Realovih nogometaša u njoj su sudjelovala s ukupno 13 dodira i sedam dodavanja.

'Bio je to kontranapad kakav djeci treba pokazivati u nogometnim akademijama. Bilo je prekrasno', rekao je član Realove uprave i nekadašnja igračka legenda kluba Emilio Butragueño.

Zasad nije poznato kako se nakon realizacije kontranapada osjećao trener Jose Mourinho, koji je odrađivao posljednju utakmicu suspenzije. Znano je da se sjajno osjećao Florentino Perez, jer su u akciji sudjelovala sva trojica njegovih 'galacticosa', igrači koje je skupo platio došavši po drugi put na čelo madridskog kluba.

Riječ je o Kaki, Ronaldu i Benzemi. Taj je trojac prvi put zabio skupa u istoj utakmici, a također je svaki od njih jednom i asistirao. I druga generacija Perezovih 'galacticosa', nakon zasad još uvijek slavnije sa Zidaneom, Figom, Raulom, Robertom Carlosom, Ronaldom, počela se isplaćivati.

To je nogomet