SVI SAŽECI 1. KOLA LP-a

Pogledajte preokret Barce i spektakl na Stamford Bridgeu

20.09.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Baš kao i prve večeri u dvobojima Lige prvaka, odličan smo nogomet vidjeli i drugog dana. Posebno zanimljivo bilo je u Barceloni i Londonu

Barcelona je protiv moskovskog Spartaka kopirala najvećeg suparnika iz Madrida. Naime, Rusi su sredinom drugog poluvremena vodili 2:1, ali onda se Kataloncima ukazao Lionel Messi i s dva pogotka između 71. do 80. minute osigurao preokret, odnosno pobjedu 3:2.

Odličnu utakmicu vidjeli su i gledatelji na Stamford Bridgeu, gdje je Chelsea dočekao Juventus. Domaćini su u tri minute s dva gola, od kojih je drugi možda i najljepši u cijelom 1. kolu, Brazilca Oscara poveli sa 2:0. No, uvjerljivo vodstvo 'bluesa' trajalo je tek pet minuta jer Vidal je smanjio na 1:2. U nastavku je Carrera, koji odrađuje Conteov posao, uveo Fabija Quagliarellu koji mu se odužio pogotkom te rastužio domaće navijače, ali i uljepšao Buffonov veliki jubilej, odnosno 400. utakmicu u dresu 'stare dame'.

Od preostalih utakmica druge večeri 1. kola valja izdvojiti pobjedu Bayerna nad Valencijom, a u kojoj je od 63. minute zaigrao i naš Mario Mandžukić. Bayern je vodio 2:0 do sudačke nadoknade, uz prekrasan pogodak Kroosa, ali su gosti zakomplicirali situaciju postigavši pogodak uoči sudačke nadoknade, a valja spomenuti i da je hrvatski napadač u zadnjim sekundama utakmice promašio udarac s bijele točke.

Šahtar, za koji je cijelu utakmicu igrao Darijo Srna, dok je Eduardo sjedio na klupi, slavio je sa 2:0 protiv danskog Nordsjaellanda, uz dva pogotka Mkhitarjana. Manchester United se mučio protiv Galatasaraya, ali 'crveni vragovi' ipak su upisali 1:0 pobjedu, dok se za najveće iznenađenje večeri pobrinuo bjeloruski BATE Borisov koji je sa 3:1 slavio u gostima kod Lillea.

Ovdje pogledajte sve sažetke oba dana.