HOPA CUPA

Pogledajte ples Drogbe i suigrača

11.05.2010 u 08:31

Bionic
Reading

Chelsea je ove sezone najbolja engleska družina. Igrači momčadi sa Stamford Bridgea znali su proslaviti naslov do kojeg su stigli oborivši mnoge rekorde

Engleske momčadi oduvijek su znale slaviti trofeje i važnije pobjede. Nije ništa drukčiji ni Chelsea. Slavlje igrača novog engleskog prvaka, čime je prekinuta trogodišnja dominacija Manchester Uniteda, započelo je već nakon utakmice s Wiganom u svlačionici.

Svojim plesom isticali su se nogometaši s afričkog kontinenta, napadač Obale Bjelokosti Dider Drogba, francuski reprezentativac, inače rođenjem iz Konga, Claude Makelele te ganski veznjak Michael Essien. Nakon toga su 'blues' nastavili svoje plesačko umijeće pokazivati u jednom od elitnih londonskih pubova.

'Ples sa zvijezdama' u svlačionici


Inače, ove sezone Cheslea je bio najbolji u svim najvažnijim statističkim kategorijama. Osim što je, osvojila najviše bodova, momčad je zabila rekordna 103 gola u sezoni. Nikada nitko u ovom formatu nije više puta tresao suparničke mreže. Zatim, Didier Drogba najbolji je strijelac Premiershipa s 29 golova, Peter Cech golman je s najviše utakmica u sezoni bez primljenog gola (17), a veznjak Frank Lampard asistent (17). Osim toga, menadžer Carlo Ancelotti osvojio je naslov u svojoj prvoj godini pobijedivši u svih šest utakmica Liverpool, Arsenal i Manchester United.