KAO U MLADIM DANIMA

Pogledajte kako slavi Diego Maradona

11.10.2009 u 18:14

Bionic
Reading

Argentinska nogometna reprezentacija još uvijek nije osigurala nastup na SP-u iduće godine, ali pogodak Martina Palerma za pobjedu 2:1 u sudačkoj nadoknadi uvelike im je olakšao posao

Juuupiiiiiii...

Tekla je treća minuta nadokande, a nogometaši Perua po teškom su pljusku držali bod na gostovanju u Argentini. Činilo se da je do kraja izborničkog mandata Diega Maradone ostalo još nekoliko sekundi, a onda je Palermo pogodio mrežu i bacio svoj narod u delirij.

Tko zna što su u tom trenutku sve radili u nogomet zaljubljeni Argentinci, no kamere su uhvatile euforičnog izbornika koji se poput malog djeteta zaletio i bacio prsima na travu. Leptirov let čovjeka koji je donedavno bio širi nego što je visok ostat će među Argentincima zapamćen kao još jedna stavka u njegovu životopisu, koji veliki dio navijača još uvijek doživljava kao božanski.

Argentina je trenutačno četvrta na Južnoameričkoj ljestvici, a to je ujedno i posljednja stepenica koja osigurava izravan plasman na SP. No, u zadnjem kolu u mitskom 'derbiju La Plate' gostuju u Montevideu kod Urugvaja i, ako izgube, u najboljem slučaju izborit će dodatne kvalifikacije. Dapače, ako Ekvador pobijedi u Čileu, poraz bi Argentincima donio eliminaciju.