TAKO SE SLAVI TROFEJ

Pogledajte kako je London dočekao svoje heroje

20.05.2012 u 21:30

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja u dva sata po engleskom vremenu sletjeli su u London, a već ih je u zračnoj luci Heathrow dočekalo nekoliko tisuća navijača

Kapetan Terry i njegov zamjenik Lampard ponosno su prvi izašli iz aviona s trofejem Lige prvaka u ruci. A Didier Drogba je, pak, prvo pohitao u zagrljaj svoje troje djece.

Veliko slavlje uslijedilo je na ulicama Londona gdje im je klicalo više od 100.000 navijača. U 45-minutnoj vožnji autobusom prošli su cijelim kvartom oko Stamford Bridgea, na veliko oduševljenje svih navijača.

Najveće ovacije dobili su Drogba, Lampard, Čech i Di Matteo, čiji su ostanak navijači tražili porukama na transparentima.

Engleski ministar sporta Hugh Robertson poručio je Di Matteu i igračima:

'Digli ste se kao feniks iz pepela, učinili London, ali i cijelu Englesku ponosnom. Ovo je sjajna fešta, odličan uvod za London uoči početka Olimpijskih igara', rekao je Robertson.

Zanimljivo, prvi put u povijesti je britanska prijestolnica dočekala europske prvake u nogometu. Iako višemilijunska metropola ima nekoliko prvoligaških klubova, nikad nijedan od njih nije bio na europskom tronu.

Dakako, u nedjelju se slavilo samo u jednom dijelu grada. U onom sjevernom se, primjerice, tugovalo, budući da je Chelseajevim naslovom Tottenham ostao bez prilike da zaigra u kvalifikacijama Lige prvaka.