DIVLJAK I U PROŠLOSTI

Pogledajte: Chisora je protivnika i grizao za uho

21.02.2012 u 09:20

Bionic
Reading

Ne smiruju se skandali oko britanskog boksača Derecka Chisore. Javio se još jedan njegov suparnik iz ringa koji je podsjetio na neprimjereno ponašanje 'Del Boya'

Paul Butlin je jedan od onih koji je osjetio što znači biti u ringu s podivljalim Chisorom. Njihov meč je održan 22. svibnja 2009. i Chisora je pobijedio, ali se na kraju pričalo o sramotnom potezu koji se dogodio u petoj rundi.

Tada je Chisora glumio Mikea Tysona te je u klinču ugrizao sunarodnjaka za uho. Sudac to nije primijetio, ali su sve snimile kamere pa je Chisora naknadno kažnjen sa 2500 funti i četiri mjeseca zabrane nastupanja.

'Boksački odbor mora nešto poduzeti. Ako to ne napravi, bit će više takvih problema, jer će svi misliti da je takvo ponašanje u redu. Moraju ga suspendirati najmanje na nekoliko godina', poručio je Butlin te to objasnio na svojem primjeru.

'Zabranili su mu da se bori četiri mjeseca nakon što me ugrizao, a njegovo ponašanje je postalo još gore. Nije naučio lekciju i ne smiju ga pustiti da se izvuče tako lako.'

Butlin se tu nije zaustavio.

'Nikada mi se nije ispričao, a novinarima je rekao da je to učinio jer mu je bilo dosadno i da će to napraviti ako opet budemo boksali', rekao je Butlin, otkrivši da se Chisora koristio nesportskim udarcima i u njihovom prvom meču 12. siječnja 2008.

I za kraj.

'Imam svoju dvoranu u kojoj treniram djecu. Opasno je ako oni misle da je to ponašanje prihvatljivo. Osveta je dobra za boks, ali Haye i Chisora su otišli predaleko', jasan je bio Butlin, koji je u karijeri upisao po 12 pobjeda i poraza, a dva su, kao što smo spomenuli, bila od Chisore.

Trenutak kada je Chisora glumio Tysona