BRAZILSKI VUNDERKIND

Pogledajte 13-godišnjeg virtuoza kojeg želi Real

24.02.2012 u 11:27

Bionic
Reading

Luiz Henrique dos Santos, poznatiji pod nadimkom Pety, talentirani je 13-godišnji brazilski dečko kojem je san postati vrhunski nogometaš. Taj bi san uskoro mogao postati i stvarnost. Naime, sudeći prema napisima Marce, njegov je talent zapeo za oko moćnom Real Madridu

Globoesporte.com navodi kako je sve započelo prije nekoliko mjeseci kada je mladićev otac u znak vjere u sinovljev talent kupio video-kameru. Potom je snimio njegove vještine baratanja s loptom i postavio ih na YouTube.

Snimka je zapela za oko lovcima na talente u Španjolskoj, a prvi interesent bio je Betis. No, Marca navodi kako je transfer propao zbog financijskih razloga.

'Vratili smo se u hotel tužni, ali tada smo dobili poziv iz Real Madrida u kojem su rekli: Znamo da ste u Španjolskoj i Pety je fenomen. Voljeli bismo da dođete u Madrid na testiranje', rekao je agent nadarenog dječaka Fabrizio Zanello

Ubrzo potom Pety je bio na testiranju.

'Dobro sam trenirao. Dečki ovdje su brzi i tehnički dobri. Što se tiče jezika, komplicirano je, ali mogu razumjeti. Mislim da sam pokazao svoje nogometno znanje', rekao je glavni protagonist ove priče koja još uvijek čeka sretan kraj.

Pety prvo mora dobiti odobrenje tehničkog odbora kluba, a onda cijeli posao mora proći kroz ekonomski filter. Ukoliko dobije potvrdan odgovor od Reala u Španjolsku bi se preselio ne samo sa roditeljima, već cijelom obitelji.

U Realu će odluku morati donijeti odluku brzo, budući Pety 5. ožujka ima zakazano testiranje u Cruzeiru.