CRAIGOV DVOJNIK

Poginuo James Bond s otvaranja OI u Londonu 2012

15.08.2013 u 18:49

Bionic
Reading

Kaskader koji je skočio padobranom prerušen u Jamesa Bonda na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012., poginuo je u srijedu u Švicarskoj leteći u posebnom odijelu s krilima, 'wingsuitu', objavili su britanski mediji i švicarska policija.

Mark Sutton (42) pao je u srijedu na greben pored Marignyja, blizu francuske granice, tijekom trodnevnog wingsuit letenja, ekstremnog sporta koji se sastoji u letenju u posebnom odijelu s krilima, izvješćuje u četvrtak dnevnik Sun.

Nekadašnji vojni časnik bio je dubler Daniela Craiga u jednom od najupečatljivijih prizora sa svečanog otvaranja Olimpijskih igara, udružen s drugim kaskaderom prerušenim u kraljicu Elizabetu II.

Švicarska policija je objavila da je 42-godišnji Britanac poginuo tijekom wingsuit leta blizu Trienta u kantonu Valais ne navodeći njegov identitet. Snage reda istaknule su da je muškarac skočio iz helikoptera na visini od 3300 metara zajedno s još jednim muškarcem.

Gary Connery, kaskader koji je dublirao kraljicu na svečanom otvaranju OI u Londonu 2012., odao je u Sunu počast Marku Suttonu.