SVE BLIŽE ZATVORU

Podignuta optužnica protiv Riberyja

21.07.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Francusko je tužiteljstvo nakon saslušanja odlučilo podignuti optužnicu protiv Francka Riberyja zbog seksualnih odnosa s tada maloljetnom prostitutkom Zahijom Dehar

Umjesto na travnjaku, Bayernov ofenzivac mogao bi sljedeće godine provesti u zatvoru. Nakon što su Franck Ribery i Karim Benzmema bili na saslušanju na kojem su proveli sedam sati, francuski tužitelj Yves Dando odlučio je optužiti igrača bavarskog prvoligaša. Najvjerojatnije takva sudbina čeka i Benzemu.

U cijelom slučaju sporno je to što su obojica imala spolne odnose s prostitutkom koja je tada bila maloljetna, a tužitelju sada preostaje dokazati da su oni to znali, premda obojica tvrde da im se Marokanka predstavljala kao 20-godišnjakinja.

Ako francuski tužitelj uspije u svom naumu, obojica mogu zaboraviti na nogometnu karijeru. Prema francuskim zakonima, za seks s maloljetnom prostitutkom predviđena je kazna od tri godine i 45 tisuća eura.

Inače, još je jedan francuski reprezentativac imao bliske susrete sa Zahijom – Sidney Govou (Lyon), ali on se izvukao, jer je u to vrijeme ona bila punoljetna.