VJERUJETE LI NAŠIMA?

Počinje prodaja ulaznica za nogometni SP

18.02.2009 u 20:38

Bionic
Reading

Iako je do početka nogometnog SP-a u Južnoafričkoj Republici ostalo nešto manje od 500 dana, prodaja ulaznica počinje već ovoga tjedna. Na raspolaganju je početnih 740.000 ulaznica

Fifa je objavila kako će putem interneta gotovo četvrtinu ulaznica u prodaju već pustiti ovoga petka. Ponuda će trajati 20 dana, točnije do 15. travnja kada će biti odlučeno tko je dobitnik vrijednih papirića.

Ova faza prodaje ulaznica za proteklo prvenstvo u Njemačkoj privuklo je čak 20 milijuna prijava, no manje atraktivna lokacija i financijske dubioze diljem svijeta gotovo da isključuju mogućnost takvog interesa.

'Bilo bi suludo reći da ne očekujemo negativne posljedice aktualne krize na potražnju ulaznica, ali teško je reći u kojoj će se mjeri ona osjetiti. Ipak, nogometni navijači po mnogočemu su specifični, stoga nam ostaje nadati se da ćemo ispuniti cilj i rasprodati svih tri milijuna ulaznica za prvenstvo.'

Bude li broj prijava veći od ponuđenog broja ulaznica, o dobitnicima će odlučiti ždrijeb. Za susrete u skupinama, najjeftinija ulaznica stajat će 20 američkih dolara, a najskuplja od četiri kategorije za te susrete iznosi 160 dolara. Cijena u fazi eliminacije progresivno raste, a najjeftiniji ulaz za finale stajat će 150 dolara.