15. CROATIA OPEN

Počinje PH u orijentacijskom trčanju

11.07.2011 u 13:49

Bionic
Reading

Od 13. do 17. srpnja na području Primorsko-goranske županije održat će se 15. izdanje 'Croatia Opena', Otvorenog prvenstva Hrvatske u orijentacijskom trčanju

Na prvenstvu će nastupiti više od 600 natjecatelja iz 28 država (Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Malezija, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Južna Afrika, Latvija, Novi Zeland, Norveška, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina, Velika Britanija), a nastupit će na utrkama u Crnom lugu, Krku, Sungerskom lugu i Delnicama.

Radi se o petodnevom međunarodnom orijentacijskom natjecanju, jedinom takve prirode u Hrvatskoj. Dosadašnja natjecanja održana su u okolici Jastrebarskog, a privukla su nekoliko stotina natjecatelja iz cijelog svijeta. Natjecanje će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

Orijentacijsko trčanje je zanimljiv individualni sport, odvija se po netaknutim šumskim prostorima, ali i urbanim sredinama, te zahtjeva znanje iz područja čitanja karte i upotrebe kompasa.