ponosni trener

Pochettino svojom emotivnom izjavom sa suzama u očima otkrio što misli o svojim igračima

09.05.2019 u 09:11

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Tottenhama čudesnim preokretom i pobjedom 3:2 u Amsterdamu izbacili su Ajax u polufinalu Lige prvaka trener engleske momčadi Mauricio Pochettino nije mogao zadržati suze

Sa suzama u očima Argentinac Mauricio Pochettino čestitamo je svakom igraču Tottenhama na nevjerojatnoj utakmici koju su odigrali i činjenici da se nisu predavali ni kada su ukupno gubili 3:0 (prvu utakmicu dobio je Ajax 1:0).

  • +3
Liga prvaka, polufinale: Ajax - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon utakmice, kada je na red došla konferencija za medije, Pochettino je pokušao reći nešto suvislo, ali bilo je vidljivo kako su ga slomile emocije:

'Zaista mi je teško sada nešto reći jer su emocije nevjerojatne. Hvala nogometu! Moji igrači su heroji i to sam im rekao i znate da to stalno ponavljam posljednjih godinu dana. A sada vam dodajem i ovo: moji igrači su super-heroji! Naravno, Moura je superheroj! Uff, drugo poluvrijeme bilo je nevjerojatno. Hvala nogometu, takva emocija bez nogomet ne bi bila moguća. Hvala svima koji su vjerovali u nas. Opisati ovo riječima je jako teško', kazao je Pochettino.

Na pitanje je li na poluvremenu održao motivacijski govor u svlačionici i kako opisuje ovakvu igru njegove momčadi u nastavku utakmice, mirno je rekao:

'Nije bilo ništa posebno. Pričali smo prije svih utakmica da, kada radite ujedno i osjećate ljubav. Nije bilo nikakvog stresa ili pritiska. Ovo je strast, a mi smo pokazali da volimo sport i nogomet. Bilo je predivno gledati ovu utakmicu... Znate, teško je natjecati se na ovoj razini. Zahvalan sam što sam trener. Svi zajedno prošli smo pet godina muka. Sada se samo želim prisjetiti obitelji te ljudi kojih više nema s nama. Ovo je nagrada za sve njih', dodao je sa suzama u očima Pochettino.