NI BLIZU IZNENAĐENJA

Počeo je SP u rukometu; ujedinjena Koreja zabila prvi gol, a onda je krenuo pakleni njemački stroj

10.01.2019 u 19:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 26. svjetskog rukometnog prvenstva, Njemačka je na otvaranju, pred 13.500 gledatelja u Berlinu, svladala Koreju 30:19 (17:10)

Po prvi puta su na SP-u zajednički nastupili Sjeverna i Južna Koreja, a ujedinjenoj reprezentaciji pripala je čast da zabije prvi pogodak na natjecanju. I to je ono što će jedino pamtiti ovaj azijski predstavnik, jer sve ostalo je očekivano bilo na strani Njemačke.

Domaćin prvenstva (uz Dansku) potvrdio je da je jedan od najizglednijih kandidata za postolje iako će za pravi sud trebati pričekati ravnopravnije suparnike, jer to Koreja nije bila.

Koreanci su se pristojno držali u prvih 15-ak minuta, ali bez obzira na vrlo dobrog Parka između vratnica razlika je rasla pa se na odmor otišlo sa 'plus sedam' za Njemačku (17:10), (bilo je i +8).

Nijemci kao Nijemci nisu se opustili ni u nastavku, obrana im je bila i dalje na visokoj razini, prednost je rasla i do velikih 26:12. U zadnjih desetak minuta ipak je domaćin povukao ručnu pa je završilo 30:19.

  • +3
SP u rukometu 2019., Njemačka - Koreja Izvor: Pixsell / Autor: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL

Kod Njemačke je prvi strijelac bio kapetan Gensheimer sa sedam pogodaka, a po četiri su dodali Pekeler, Fath i Kohlbacher. U redovima Koreje najviše su zabili Tan Kang i Dong-Hyun Jang – po četiri gola.