kutina - voloder

Prijave za 19. izdanje tradicionalne utrke u čast legendarnog Franje Mihalića ulaze u završnicu

10.08.2019 u 08:18

Bionic
Reading

Utrka Kutina – Voloder i ove će godine 15. rujna startati točno u 10 sati iz centra Kutine, a trči se do 15 km udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka dobra zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni.

Utrka je prvi put organizirana još davnih osamdesetih godina i bila je iznimno popularna te od samih natjecatelja proglašavana jednom od najatraktivnijih u bivšoj državi. U posljednjih devet godina oživjela je zahvaljujući kutinskom trkačkom entuzijastu i direktoru utrke Danijelu Kepeu, a prije tri godine utrka 'Voloderska jesen' službeno je ušla u rang najboljih 12 maratona i cestovnih utrka Hrvatske, uz bok iznimno posjećenim maratonima poput Plitvičkog, Zagrebačkog ili Riječkog.

Utrka se trči u sjećanje na legendu svjetske atletike Franju Mihalića. Franjo, ili kako su ga zvali Jura, rodom je iz Ludine, nedaleko od Kutine, a tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamćen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji srebrna olimpijska medalja na Igrama u Melbourneu 1956. godine u maratonu , a bio je i pobjednik jednog od najvećih maratona na svijetu, Bostonskog maratona.

Organizator Udruga VINKO Kutina potvrdio je da je početak 19. Međunarodne utrke Kutina – Voloder, memorijal Franjo Mihalić – Jura, u nedjelju 15. rujna u 10 sati. Dužina staze bit će 15 kilometara, većinom ravne do umjereno valovite, sa startom na glavnom kutinskom trgu, a ciljem u Voloderu.

Na startu se očekuju poznata imena hrvatske atletike, a bit će sigurno i pokoji jaki adut iz susjednih zemalja. Također, rekreativci će biti zastupljeni u velikom broju, jer aktivnih trkača u Hrvatskoj sve je više iz godine u godinu.

U cilju sve sudionike čeka medalja s likom legende svjetske atletike Franje Mihalića, a tu su i novčane nagrade. Ukupni fond je sedam tisuća kuna, a priznanja će dobiti i najstariji i najmlađi sudionik, kao i heroj i heorina utrke.

Startnina do 15. kolovoza iznosi 100 kn, a nakon toga 120 kn. Prijave traju do 10. rujna, a na dan utrke neće biti moguće.