Hrvat je tražen

Počela borba za Perišića; Inter brzo pripremio novi ugovor, ali sada ga žele najbogatiji klub na svijetu te Chelsea, koji je sve dogovorio!

13.05.2022 u 13:02

Bionic
Reading

U razmaku od svega dva dana hrvatski reprezentativac Ivan Perišić postao je priča dana, a razlog je novi ugovor koji mu Inter još nije službeno ponudio na potpis

Sve je počelo kada je 33-godišnji Ivan Perišić s dva gola odveo Inter do pobjede 4:2 u produžetku protiv Juventusa u talijanskom kupu. Nakon toga je poslao jasnu poruku čelnicima kluba:

'U ovom trenutku još uvijek ništa ne znam, no znam da s ključnim igračima ne čekaš do posljednje minute. To je svakako prava istina', rekao je Perišić.

Već drugi dan procurila je informacija kako je su čelnici Intera požurili i navodno mu ponudili novi ugovor koji bi zadovoljio njegove želje. Talijanski mediji pišu da je spreman ugovor na jednu plus jednu godinu, a plaća bi mu bila između četiri i pet milijuna eura na godinu.

No, ubrzo nakon te vijesti pojavila se informacija kako Perišić i njegov menadžer već imaju konkretnu ponudu engleskog prvoligaša Newcastlea koji je nedavno preuzeo konzorcij iz Saudijske Arabije. Ali nisu oni jedini koja ga žele...

Podsjetimo, Newcastle je prodan Mohammadu Bin Salmanu, saudijskom princu teškom čak 320 milijardi funti (oko 376 milijardi eura!) koji je osmi najbogatiji čovjek na svijetu.

Ukratko, Newcastle je postao uvjerljivo najbogatiji klub na svijetu jer primjerice vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour, težak je 23 milijarde eura, a predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi oko 6.5 milijardi funti. A samim time je jasno kako im novac nije problem za pojačanja…

Tako se doznaje da mu je Newcastle ponudio plaću od 6,5 do 7 milijuna eura po sezoni (pripremili su dvogodišnji ugovor). U svakom slučaju pred Perišićem, koji ima veliku želju zaigrati u engleskoj Premier ligi, važna je odluka.

No, u igru se uključio i Chelsea koji mu također nudi dvogodišnji ugovor tako da se može reći kako je počela prava borba za Hrvata. Čak je procurila vijest kako su postigli dogovor iako mu nude sličan ugovor kao i Inter te manji od Newcastlea. Engleski mediji Mirror i Express donose kako je sve dogovorio te kako se samo čeka liječnički pregled.

Doznaje se kako će ugovor trajati dvije godine, a Perišić bi trebao ukupno zaraditi oko devet milijuna eura.

'Perišić se sve dogovorio s Chelseajem... Ako Hrvat ne ode u Chelsea, bit će to senzacionalan preokret', rekao je između ostalog novinar Sport Mediaseta Sandro Sabatini koji je prvi doznao ovu informaciju.

Ono što posebno boli čelnike Intera jest činjenica kako Perišić u lipnju postaje slobodan igrač što znači da bi u Newcastle ili Chelsea otišao – besplatno.

A uz sve to iza sebe imao zaista sjajnu sezonu i takvog igrača pustiti ne pada im na pamet. Pogotovo jer ga trener Antonio Conte obožava!

  • +5
Juventus - Inter, finale talijanskog Kupa 2022. Izvor: EPA / Autor: Riccardo Antimiani